Totalul afișărilor de pagină

sâmbătă, 3 septembrie 2011

NU pensii mărite tichete de masă ore suplimentare plătite

Pensionarii au ieşit  degeaba în stradă  pentru a-şi cere drepturile
Au trecut doar trei zile de când preşedintele Traian Băsescu spunea că nu mai vorbim de o 
nouă criză, pentru că nu e cazul. Iată că Guvernul a decis că trebuie să strângem cureaua încă trei ani, pentru că datoria externă a României a ajuns la 97,1 miliarde de euro şi trebuie să cheltuim mai puţin. 
Visam la salarii şi pensii mai mari din această toamnă sau cel mai târziu de anul viitor. Acum putem spune adio planurilor pe care ni le-am făcut cu aceşti bani.
În strategia fiscal-bugetară a Guvernului pentru perioada 2012 - 2014 scrie negru pe alb că vin ani şi mai grei. Guvernul speră să facă o economie de circa 30 de miliarde de euro, până în 2014, ca să mai reducă din datoriile enorme pe care ni le-am făcut.
Pensii. Guvernul va bloca până în anul 2014 majorarea unor pensii, deşi noua Lege a pensiilor prevede că persoanele care au lucrat în condiţii deosebite de muncă după 1 aprilie 2001 vor beneficia de o majorare a punctajelor lunare cu 25%.
Pentru persoanele ieşite la pensie în acest an trebuia aplicat un indice de corecţie calculat ca raport între 43,3% din câştigul salarial mediu brut realizat pe anul precedent şi valoarea unui punct de pensie în vigoare la acea dată. Aceste drepturi vor fi acordate abia după 2014. Vor fi afectate 200.000 de persoane.
Tichete de masă şi prime. Salariul de referinţă în 2012 va fi îngheţat la 600 de lei pentru coeficientul 1,00. Guvernul va sista până în anul 2014 acordarea tichetelor de masă, cadou şi de vacanţă pentru bugetari.
Ore suplimentare. La anul, nu se vor plăti ore suplimentare, iar cei care au lucrat peste program vor primi doar zile libere.
Angajări. Posturile în instituţiile publice rămânblocate şi se va putea ocupa un loc vacant numai după ce pleacă şapte salariaţi.
 Impozite. Guvernul va modifica sistemul de impozitare a clădirilor, terenurilor şi mijloacelor de transport şi va impune un nou mod de calcul, din care să adune în plus peste un miliard de lei în fiecare an.
În urmă cu un an, Guvernul a mărit impozitul pentru autovehicule cu peste 2.000 cmc, şi pentru persoanele care deţin în proprietate mai multe clădiri.
Bugetarii nu vor mai primi tichete de masă nici în următorii trei ani
Leul, la cel mai scăzut nivel de anul acesta
BNR a anunţat ieri un curs de referinţă de 4,2855 lei/euro, maximum din acest an. Pentru francul elveţian, paritatea a atins un record istoric de 4,0898 lei/franc. Leul s-a depreciat şi în raport cu moneda americană, iar cursul a urcat la 3,0177 lei/dolar.
«Ăştia vor să ne omoare»
Ana Necula, 60 de ani, contabil: Sunt pensionară, dar m-am angajat şi la privat, pentru că nu mă descurc cu banii. Dacă îmi îngheaţă pensia va fi vai de mine. Ăştia vor să ne omoare, să murim de foame.
Constanton Stanciu, 58 de ani, şofer: E trist ce se întâmplă. Degeaba ne plângem că ei fac tot ce ştiu. Până nu se termină cu mafoţii şi corupţii care ne conduc nu se îndreaptă nimic. Noi tot în sărăcie vom trăi.
Iulia Antonian, 25 de ani, filolog: Măsurile pe care le iau guvernanţii mă lasă fără replică. Sunt dezamăgită de ei şi de tot ceea ce se întâmplă în ţară. Greutăţile cu care se confruntă România le suportă doar oamenii de rând.


sursa:click.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu