Totalul afișărilor de pagină

sâmbătă, 3 septembrie 2011

Iată la ce boli ne expune evoluția tehnologiei


Ne bucurăm de evoluţia tehnologiei, dar puţini sunt cei care realizează cât de periculoasă este aceasta pentru corpul sau pentru psihicul nostru. Iată care sunt cele mai frecvente boli provocate de evoluţia lumii.

- Probleme cu vederea. Persoanele care petrec ore bune în faţa calculatorului(fie la muncă, fie în timpul liber)riscă să facă astenopie. Aceasta se manifestă prin simptome ca înroşirea ochilor, senzaţia de uscăciune şi usturime a acestora, vedere înceţoşată sau dublă. 
- Surzenie. A devenit un obicei să asculţi muzică la căşti cât mai tare ca să acoperi toate zgomotele din jur. După câţiva ani de asemenea tratament, aparatul auditiv cedează, iar tinerii ajung să audă mai rău decât bătrânii.
- Tromboza. Boala apare la persoanele care stau mai mult de 8 ore pe scaun, fapt ce încetineşte fluxul sanguin la nivelul picioarelor. Afecţiunea se manifestă prin apariţia unui cheag de sânge în venele membrelor inferioare.
- Ortorexia. Este de fapt obsesia pentru o alimentaţie sănătoasă. Bombardamentul avertismentelor din ultima vreme cu privire la chimicalele extrem de periculoase din mâncare îi face pe mulţi să devină obsedaţi de hrana sănătoasă şi ecologică. Astfel un număr din ce în ce mai mare de persoane ajung să-şi alcătuiască singuri diete extrem de restrictive care, în fapt, le fac fizic mai mult rău decât bine. Medici generalişti şi psihiatrii din întreaga lume avertizează că afecţiune e pe cale să se extindă periculos de mult. 

- Sindromul clădirii bolnave. Acesta se manifestă la persoanele care muncesc sau trăiesc în clădiri noi sau recent renovate modern. Acestea de obicei au izolaţii performante, cu un sistem de izolaţii complete şi eventual cu geamuri care nu se deschid, fapt ce îi îmbolnăveşte pe ocupanţii lor. Simptomele sunt dureri de cap, iritaţii ale ochilor, faringelui sau mucoasei nazale, tuse, uscăciune sau mâncărimi ale pielii, chiar senzaţii de greaţă, oboseală accentuată şi sensibilitate la mirosuri. Acestea se datorează în principal lipsei de ventilaţie naturală. Sistemele de climatizare acumulează aerul împreună cu substanţe chimice (compuşi organici volatili) din mochetă, adezivi, vopsea etc, până la spori de mucegai, care se dezvoltă foarte repede în orice colţ umed şi insuficient aerisit.




sursa:libertatea.ro


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu