Compania chineza Sinohydro, care a fost implicata in constructia celei mai mari hidrocentrale din lume, Three Gorges,este interesata sa participe la realizarea hidrocentralei Tarnita-Lapustesti, investitie de peste un miliard euro, precum si la retehnologizarea hidrocentralei Bicaz, potrivit Mediafax.
Hidrocentrala de la Tarnita-Lapustesti, judetul Cluj, va fi pusa in functiune in 2019, dupa o investitie estimata la 1,028 miliarde euro, si va fi realizata de o societate mixta in care compania de stat Hidroelectrica va detine 51% din actiuni. Printre proiectele companiei chineze se numara participarea, in calitate de fost contractor general, al celei mai mari hidrocentrale din lume, Three Gorges, care are o putere instalata de 18.400 MW, mai mult decat toate capacitatile de productie a energiei electrice din Romania. Sinohydro este implicata si in proiecte de arhitectura, energie electrica, imobiliare, cercetare si dezvoltare si design-ul si productia echipamentelor de constructie.
"Ministrul Economiei, Ariton, a primit o delegatie a Sinohydro.Compania si-a prezentat interesul pentru a participa la realizarea proiectului hidrocentralei cu acumulare prin pompaj Tarnita-Lapustesti, retehnologizarea hidrocentralei Bicaz - Dimitrie Leonida, dar si de alte proiecte in domeniul energiei, realizate in parteneriat public privat", se arata intr-un comunicat al Ministerului Economiei.
Retohnologizarea centralei de la Bicaz, prima unitate hidroenergetica de putere mare construita in Romania, se va derula in perioada 2011-2018, iar investitia se ridica la aproximativ 137 milioane euro.
Ministerul Economiei apreciaza ca interesul Sinohydro este unul dintre "primele efecte concrete ale vizitei guvernamentale in China", desfasurate in august de o delegatie condusa de premierul Emil Boc.
Reprezentantii companiei chineze s-au intalnit si cu conducerea Hidroelectrica.
Sinohydro este o retea de companii de stat din China.
Hidroelectrica opereaza 273 de hidrocentrale si statii de pompare care cumuleaza o putere instalata totala de 6.482 MW.
Sursa foto: www.chinahighlights.com
SURSA:wall-street.ro
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu