Totalul afișărilor de pagină

sâmbătă, 3 septembrie 2011

Teorii ale conspiratiei despre 9/11


De ce fortele americane nu au reusit sa intercepteze avioanele?

De ce fortele americane nu au reusit sa intercepteze avioanele?
Wiki Commons
Teoria conspiratiei: Vicepresedintele american de la acea vreme, Dick Cheney, a ordonat ordonat armatei sa nu intercepteze cele patru avioane deturnate de teroristi. 

Raportul oficial: A fost o situatie iesita din comun cu deturnari multiple si violente, iar transponderul, care identifica avionul, a fost oprit sau schimbat, scriebbc.co.uk.

Mai mult, in aceeasi zi cu atacurile, la centrul de comanda al apararii aeriene americane a avut loc un exercitiu militar de rutina.

S-a dat vina pana si pe echipamentul militar, care era considerat vechi si destinat sa supravegheze mai mult oceanul, pentru a preveni un eventual Razboi Rece.


De ce s-au prabusit cladirile World Trade Center atat de repede?

De ce s-au prabusit cladirile World Trade Center atat de repede?
Wiki Commons
Teoria conspiratiei: despre demolarea controlata pretind ca prabusirea cladirilor gemene a fost cauzata de explozibil sau incendiatoare si ca afirmatia cum ca prabusirea a avut loc din cauza focurilor in urma impactelor este falsa, scrie wikipedia.org.

Teoriile se refera la prabusirea rapida (aproximativ 10 secunde), incendiile de durata relative scurta (50 minute in World Trade Center 2 si 102 de minute in World Trade Center 1), declaratiile unor martori, care sustin ca au auzit un zgomot asemanator unei explozii inainte de prabusire, si geamurile care au explodat la mai multe etaje.

Raportul oficial:
 O investigatie extinsa realizata de Institutul National de Standarde si Tehnologie a ajuns la concluzia ca avioanele au distrus structura de rezistenta a cladirii. Peste 37.000 de litri de combustibil s-au imprastiat peste mai multe etaje provocand incedii pe scara larga. In urma acestora, temperatura a ajuns si la 1.000 de grade Celsius ceea ce a dus la indoirea coloanelor de rezistenta, care au provocat zgomote asemenatoare unei explozii.

De obicei demolarile controlate incep de de la nivelurile de jos, iar aici prabusirea a inceput de sus. Desi au fost efectuate cautari intense, nu au fost gasite incarcaturi explosive sau urme de pre-taieri ale peretilor si stalpilor de rezistenta, care sunt in mod current efectuate intr-o demolare controlata.


Atacul Pentagonului

Atacul Pentagonului
Wiki Commons
Intrebare: Cum a reusit un pilot amator sa realizeze o manevra complicata  cu un avion comercial si sa loveasca sediul celei mai importante structuri militare din lume, la 78 de minute dupa ce a folst lansat un raport cu privire la deturnarea unui avion si sa nu lase nicio urma?

Teoria conspiratiei: Cladira Pentagonului nu a fost lovita de un Boeing 757, ci de o racheta.

Potrivit wikipedia.orgReopen911.org sustine ca gaurile din zidul cladirii erau mult mai mici decat cele pe care un avion Boeing 757 le-ar putea face.

Cum tot mai multe dovezi au aratat ca zborul 77 al American Airlines chiar a lovit cladirea, atentia s-a mutat pe manevra complicata despre care se spune ca nu a fost controlata al Qaeda, ci de Pentagon.

Raportul oficial: Ramasitele avionului, inclusiv cutia neagra, au fost recuperate de la fata locului si au fost catalogate de FBI.

Probe ADN au ajutat la identificarea echipajului si a pasagerilor. De asemenea, martorii confirma ca avionul a lovit cladirea si exista chiar o serie de fotografii si inregostrari cu dezastrul provocat la Pentagon.



Zborul 93

Zborul 93
Wiki Commons
Al patrulea avion deturnat pe 11 septembrie 2001, zborul 93 al United Airlines s-a prabusit intr-o zona deschisa langa Shanksville, Pennsylvania dupa o revolta a pasagerilor. Din toate cele patru avioane deturnate in acea zi, zborul 93 este singurul care nu si-a atins tinta.

Teoria conspiratiei: 
Zborul 93 a fost atacat si distrus in aer de avioanele de interceptare a SUA. David Ray Griffin si Alex Jones, doi sustinatori a teoriilor conspiratiei, au spus ca parti mari din fuzelajul avionului au fost gasite la cateva mile distanta de zona principala de impact, prea departe pentru o coliziune cu solul a avionului.

Raportul oficial: 
Exista o serie de fotografii clare care arata resturile avionului iar pe cutia neagra este inregistrata revolta pasagerilor si momentul in care teroristii decid sa prabuseasca intentionat avionul.

Cat despre faptul ca se spune ca parti din fuzelajul avionului au fost gasite la mare departare de locul accidentului este totul fals. De fapt, vantul a imprastiat doar o parte din resturile usoare ale avionului.

O alta teorie a fost bazata pe declaratia interpretata gresit a unui legist local, Wally Miller, care ar fi spus ca s-a oprit din a fi legist dupa 20 de minute pentru ca nu existau cadaver, insa tot el a spus ca si-a dat seama ca este vorba de un avion prabusit si ca va urma o ceremonie pentru victime .

In plus, armata neaga ca ar fi dat ordin sa fie doborat un avion comercial.



Cladirea 7 din complexul World Trade Center

Cladirea 7 din complexul World Trade Center
Wiki Commons
Intrebare: Cum este posibil ca aceasta cladire, care nu a fost lovita de un avion, sa se prabuseasca atat de repede, avand in vedere ca niciun alt zgarie-nori nu s-a prabusit doar din cauza incendiului?

Teoria conspiratiei: Cladirea 7 a fost prabusita prin demolare controlata, deoarece s-a prabusit foarte repede si simetric, ceea ce, spun multi, ar fi posibil doar printr-o explozie.

Potrivit descopera.ro, mai multi oameni de stiinta, printre care si fizicianul Steven Jones, au sustinut ca nicio cladire din lume nu se poate prabusi atat de repede si fara a produce pagube in jur decat in situatia unei demolari controlate. Cladirea s-a prabusit perfect vertical in 6,6 secunde iar resturile sale nu s-au intins decat pe o distanta de 21 de metri in jur. O performanta care ar umple de invidie orice echipa profesionista de demolatori.

Un amanunt interesant este si acela ca singurele cladiri din istorie, alcatuite din otel si beton, care s-au prabusit vreodata din cauza unui incendiu, au fost turnurile gemene si WTC 7.

In plus, unii oameni de stiinta au analizat patru mostre de praf de la Ground Zero si sustin ca au gasdit urme de material explozibil.

Raportul oficial: 
Cladirea 7 s-a prabusit din cauza incendiilor necontrolate, care au inceput in urma prabusirii celor doua turnuri si care au ars timp de sapte ore, arata raportul Institutului National de Standarde si Tehnologie.

In plus, oficialii spun ca in urma anilzelor nu a fost gasita nicio urma de elemente pirotehnice.




sursa:9am.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu