Totalul afișărilor de pagină

luni, 12 septembrie 2011

10 mituri despre sex

Sexul în piscină poate fi romanticSexul este in mintea noastra tot timpul si, cu toate acestea, multi oameni sunt dezinformati despre acest subiect. Barbatii vor mai mult sex decat femeile; marimea conteaza; daca s-a culcat cu alta, nu te iubeste; sexul nereusit duce intotdeauna la despartire - mit sau realitate? Multe mituri despre sex ne fac sa ne simtim prost fata de noi insine chiar daca de cele mai multe ori ele nu sunt adevarate.

1. Barbatii vor mai mult sex decat femeile

Barbatii nu vor intotdeauna si nici nu au nevoie de mai mult sex decat femeile. Desi multi ar fi tentati sa creada ca barbatii ar fi gata 24 de ore din 24, 7 zile din 7 pentru o partida de sex, adevarul este ca barbatii experimenteaza si ei fluctuatii zilnice ale libidoului, ca si femeile. Dorinta barbatilor este si ea influentata de multi dintre aceeasi factori care au impact si asupra dorintei femeilor, inclusiv alimentatia, starea generala de sanatate, stresul, increderea in sine sau lipsa armoniei dintr-o relatie.

2. Barbatii nu pot simula orgasmul

Ba da, pot si chiar o fac. Intr-un studiu al Universitatii din Kansas, 25% dintre barbatii chestionati au admis ca se mai si prefac - unii chiar in timpul sexului oral. Nu, nu se refera la faptul ca pot „falsifica” ejacularea, dar pot imita gemetele si miscarile specifice acestui moment. De ce fac asta? Ca si femeile, sunt obositi, stresati sau pur si simplu au dificultati in „a termina” si vor ca partenera sa se simta bine si sa se bucure de experienta.

3. Marimea conteaza: marimea penisului este importanta pentru satisfacerea partenerei

Chiar daca fiecare tip pe care il stii iti poate spune exact cat de mare este penisul lui, marimea nu este un barometru pentru barbatie. Cum toata lumea cu experienta sexuala stie, adevaratul extaz depaseste cu mult inzestrarea oricarei parti a corpului. Si contrar unui alt mit popular despre sex, marimea nu are nimic de-a face cu dimensiunea mainilor sau picioarelor. Important este ca barbatul sa invete cum sa-si satisfaca partenera, ce ii place, pentru ca marimea nu conteaza intotdeauna.

Marimea conteaza in primul rand pentru barbati, care se pot simti complexati de dimensiunea organului lor, insa cand vine vorba de sex, lucrurile nu stau chiar asa. Se pare ca doar o treime (cativa centimetri) din vagin are terminatii nervoase, care te fac sa simti placerea. Dupa cum se stie, sexul este o problema de calitate, nu de cantitate iar „tehnica” partenerului este mult mai importanta decat marimea.

4. Sexul oral este 100% sigur

Da, asta daca ne referim numai la imposibilitatea de a ramane insarcinata. Dar cum ramane cu bolile cu transmitere sexuala? Desi transmiterea virusului HIV prin sex oral este rara, poti contacta alta BTS cum ar fi gonoreea sau herpesul oral iar un nou studiu a aratat ca femeile care au avut mai mut de sase parteneri de sex oral sunt mai susceptibile de a face cancer oral, probabil datorita infectarii cu virusul papilloma uman, virusul care cauzeaza cancerul de col uterin.

5. Nu poti face sex daca esti insarcinata


Cu exceptia cazului in care medicul iti interzice asta, din cauza unei sarcini cu probleme (risc obstetrical crescut), poti face sex pana intri in travaliu. Ca sa nu exagerezi chiar, limiteaza-te pana la perioada premergatoare nasterii (ultimele 4 - 6 saptamani).

De fapt, unele cercetari au aratat ca sexul in timpul sarcinii poate sa reduca riscul de nastere prematura. Unele femei chiar au orgasm pentru prima data in viata lor in timpul sarcinii, probabil datorita schimbarii nivelului hormonal. Pozitiile folosite sunt esentiale: multe femei insarcinate gasesc ca pozitiile lingura (lingurita) si femeia deasupra sunt cele mai bune.

6. Nu poti ramane insarcinata daca faci sex prima data sau daca esti la menstruatie

Ba da, poti, in ambele cazuri. Chiar daca ti se pare ca lucrurile sunt in favoarea ta, nu ai niciun motiv sa risti. Este la fel de probabil sa ramai insarcinata ca oricare alta femeie, chiar daca faci sex pentru prima data. De fapt, unele statistici spun ca 20% dintre femei raman insarcinate in decurs de o luna de la inceperea vietii sexuale.

In ceea ce priveste a doua problema, este putin probabil sa ramai insarcinata in timpul menstruatiei dar totusi posibil daca nu folosesti o metoda de protectie. Unele femei au perioade lungi de menstruatie care se suprapun cu inceputul ovulatiei, ceea ce inseamna ca pot fi fertile chiar daca sunt la menstruatie. Ia deci in calcul aceasta posibilitate daca ciclul tau menstrual este neregulat sau menstruatia dureaza mai mult de 5 - 7 zile.

7. Femeile se masturbeaza doar daca sunt singure

Nu este adevarat! Intr-un studiu recent, mai mult de 40% dintre femeile care traiesc alaturi de un partener au declarat ca s-au masturbat in ultima luna. Si exista si un avantaj: femeile care se masturbeaza au o relatie sexuala cu partenerul mai satisfacatoare decat cele care nu se masturbeaza.

8. Nu poti ramane insarcinata daca faci sex in apa
Nu te lasa pacalita - ca multe alte femei - de acest mit, apa nu actioneaza ca un contraceptiv. Practic, odata ce sperma ajunge in vagin, scopul spermatozoizilor este de a gasi un ovul pentru a-l fertiliza iar apa nu poate opri aceasta „misiune”.  De aici deriva o multime de alte mituri, cum ca apa fierbinte (din jacuzzi sau cada de baie) „omoara sperma” - poate ca numarul de spermatozoizi este mai redus, dar din cele cateva milioane e nevoie doar de unul pentru a fertiliza un ovul; daca un barbat ejaculeaza in apa, poti ramane insarcinata, in conditiile in care intri in acea apa - este putin probabil ca sperma sa poata calatori prin apa din cada de baie, piscina sau jacuzzi pentru a ajunge in vaginul tau care, in orice caz, nu este „deschis”. In plus, in apa fierbinte, cu bule, tratata cu clor sau alte substante chimice (piscina) sperma nu poate supravietui mai mult de cateva secunde, respectiv cateva minute in apa calda cu produse chimice (cada de baie).

9. Fanteziile cu o alta persoana decat partenerul sunt un lucru rau

10 mituri despre sexO mare parte din experientele sexuale incep in creierul tau, nu in corpul tau, iar cateodata creierul mai poate devia. Poti sa te gandesti la cine vrei atat timp cat o faci doar cu partenerul si relatia voastra merge bine. Fanteziile sexuale va pot inviora relatia si nu este nimic rau sa-ti imaginezi fel si fel de scene cu personaje fictive sau actorul preferat, actiune pe care sa o pui apoi in practica, bine-nteles, cu partenerul.

10. Dupa o anumita varsta, sexul nu mai este la fel de important

Sexul reprezinta un aspect important al sanatatii fizice si emotionale, al bunastarii adultilor de toate varstele, chiar si a celor aflati la anii de aur. In timp ce unele persoane cred ca o scadere a libidoului este parte naturala a imbatranirii,  pierderea dorintei sexuale poate fi legata de o serie de alti factori precum deficiente hormonale, depresie, tulburari de anxietate, efecte secundare ale medicamentelor, schimbari care intervin in relatie, bariere de comunicare sau pierderea sotului/sotiei/partenerului de viata.

sursa:realitatea.net

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu