Totalul afișărilor de pagină

luni, 12 septembrie 2011

Prieteni cu beneficii, da sau nu?

prieteni cu beneficii

Prieteni cu beneficii – Cel mai nonconformist tip de relatie.
Cu siguranta ai mai auzit de aceasta sintagma, dar stii exact ce inseamna ea? Astazi te invit la o incursiune in lumea prietenilor cu beneficii ... pana la urma, ce beneficii iti poate aduce o astfel de relatie?
Va vedeti destul de des, va vorbiti aproape in fiecare zi, va intelegeti de minune, faceti sex aproape regulat si totusi cand sunteti in public nu lasati sa se inteleaga nimic din toate acestea, pareti amici si-atat.
Cam asta ar fi "definitia" unei relatii bazate pe beneficii. Cu toate ca e foarte posibil sa stiti multe unul despre celalalt, sa comunicati perfect, nu formati un cuplu, iar ideea de relatie stabila intre voi pare o utopie.
Multe femei spun ca acest gen de relatie a fost inventat de barbati; este greu de spus cine a inventat conceptul de "prieteni cu beneficii", dar ceea ce pot sa-ti spun din start si foarte sigur este ca sunt si foarte multe femei care se bucura si prefera astfel de relatii fara nicio obligatie pana la urma.
Beneficiile? Chiar lipsa responsabilitatilor. Faptul ca nu trebuie sa dai explicatii nimanui, ca ai o viata sexuala activa si interesanta, ca poti iesi in acelasi timp si cu alte persoane sau te poti concentra pe viata ta sociala ori profesionala, fara grija unui partener.
Dezavantajele? Cam tot ce iti ofera o relatie stabila, mai exact siguranta si confort, afectiune si, de ce nu, dragoste. Plus ca exista intotdeauna riscul de a te indragosti de partenerul tau "de joaca", situatie in care s-ar putea sa ai chiar de suferit. Un studiu recent a aratat ca femeile sunt mult mai predispuse sa se indragosteasca de partenerii lor de sex, fata de barbati. In cazul acesta, luand in considerare faptul ca el nu isi doreste o relatie, nu prea ai cum sa nu iesi ranita din toata situatia.
O alta varianta ar fi si ca el sa-si gaseasca o partenera stabila in timpul "relatiei" voastre, situatie care, la fel, te va afecta indiferent. Fie ca alege sa ramana cu ea si sa puna punct povestii dintre voi, fie ca tu ajungi sa fii peste noapte cea de-a doua femeie, s-ar putea sa nu fie prea grizav. Sigur ca toate aceste lucruri nu te vor afecta daca nu te vei indragosti de el, dar pana la urma, in foarte putine cazuri se intampla acest lucru.
Sunt si femei care aleg sa se implice intr-o astfel de poveste pornind de la premisa ca la un moment-dat el se va indragosti de ele. La fel, o greseala foarte mare. Daca el iti spune de la inceput ca nu vrea o relatie cu tine, iar tu speri ca sexul il va face sa se razgandeasca, atunci nu faci decat sa te amagesti singura.
Pana la urma care ar fi solutia potrivita?
Daca vrei sa te angajezi intr-o astfel de "relatie" fa-o dupa ce ai analizat cu grija eventualele consecinte. Stabileste de la inceput regulile jocului impreuna cu el si ...spera ca va fi bine. Latura imprevizibila este in acest caz este cat se poate de prezenta, din pacate sau din fericire. Asta numai tu vei putea decide.
Viata ca in filme
Si, chiar daca filmele de la Hollywood nu prea au de a face cu ceea ce se intampla in viata reala, poti urmari pentru inceput doua lungmetraje care au ca tema exact acest subiect. "No strings attached", cu Ashton Kutcher si Natalie Portman, care a avut premiera in februarie anul acesta si "Friends with benefits" cu Mila Kunis si Justin Timberlake care se va lansa chiar peste trei zile. Urmareste trailerele mai jos...


Text: Andreea Catrina
Foto: Shutterstock

sursa:e-joy.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu