Totalul afișărilor de pagină

luni, 12 septembrie 2011

Şapte prostii pe care le facem în fiecare zi

Îmbăierea zilnică  poate usca pielea
Sunt cel puţin şapte lucruri pe care le considerăm fireşti şi sănătoase în viaţa noastră şi care,
 de fapt, ne fac mai mult rău decât bine. 
Jurnaliştii britanici, de la Daily Mail, au "dus la doctor" şapte dintre obiceiurile noastre zilnice şi iată ce diagnostic au primit.
Duşul zilnic. Pielea poate fi distrusă: fie se va usca şi va crăpa, căci duşul o lasă fără grăsimile ei protectoare, fie o poate conduce la infecţii cutanate, cauzate de lipsa aceloraşi grăsimi protectoare. Sfat: dacă tot faci duş zilnic, măcar fă-l cu apă ceva mai rece.
Opt ore legate de somn. Mitul spune că face bine şi la frumuseţe, şi la sănătatea nervoasă. Da, dar asta nu înseamnă că dacă nu dormi opt ore legate faci ceva rău. Medicii spun că cele opt ore pot fi adunate din noapte şi zi cu rezultate la fel de bune.
Clătitul gurii după spălatul pe dinţi. Apa ia stratul de fluor protector pe care pasta îl pune pe dinţi. Ideal e să nu te clăteşti după ce te-ai spălat pe dinţi şi să nu mănânci şi bei nimic măcar o jumătate de oră. Nici spălatul pe dinţi, imediat după ce ai mâncat, nu e sănătos, întrucât acizii din mâncare, dar şi frecarea slăbesc emailul dinţilor.
Statul pe WC. E nesănătos pentru sistemul digestiv. Poziţia cea mai eficientă e ghemuit, de aceea celor cu probleme gen constipaţie li se recomadă să stea pe WC cu ceva sub picioare.
Curăţenia în casă. Studiile arată că cei care se ocupă de casă fac tensiune, din cauza stresului adăugat acesteia.
Respiratul. Adulţii respiră din piept, o respiraţie superficială, care nu acoperă necesarul de oxigen organismului, spre deosebire de bebeluşi care respiră profund, până în abdomen.
Relaxarea după cină. Dacă stai linştit pe canapea sau chiar tragi un pui de somn, organismul are tendinţa să transforme substanţele hrănitoare primite din mâncare în grăsime.

sursa:click.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu