Totalul afișărilor de pagină

miercuri, 14 septembrie 2011

Daca lucrati la birou aveti nevoie de 15 minute de miscare la fiecare ora

Cum sa-mi tratez spondiloza cervicala?

"Am 47 de ani si sufar de spondiloza cervicala. Am dureri mari, mai ales in activitate. Ce exercitii sa fac acasa si in ce statiuni sa merg la tratament?" 
Mioara Butnaru ? Craiova 


Raspuns:

In primul rand, trebuie sa mergeti la un medic de recuperare pentru o confirmare a diagnosticului, iar in urma evaluarii sa va prescrie un tratament medicamentos si procedurile de care aveti nevoie. Medicul este cel care va va indruma catre un kinetoterapeut pentru programul de recuperare. Programul zilnic depinde mult si de profesia pe care o aveti. Ideal este sa incepeti ziua cu gimnastica, apoi programul zilnic se va face in functie de profesia pe care o aveti. Daca sunteti sedentara si stati pe scaun in jur de 8-10 ore, este obligatoriu sa faceti o pauza de 10?15 minute la fiecare ora, timp in care executati cateva miscari de brate si coloana cervicala pentru detensionarea zonei cervicale. Pe langa programul de gimnastica pe care trebui sa-l respectati zilnic, mai puteti practica inotul, de maxim 2-3 ori pe saptamana. Exercitiile veti invata sa le executati sub supravegherea atenta a unui kinetoterapeut si abia dupa aceea le puteti executa singura acasa. 


E bine sa fac acasa masaj pentru durerea de spate?

"De aproape trei saptamani simt o durere acuta in zona mijlocului. Mai nou, cam de trei - patru zile durerea se lasa pe piciorul drept si coboara pana la degetul mare. Este bine sa-mi fac singur, acasa, masaj si gimnastica medicala?" 
Ion Spataru ? Botosani 


Raspuns:

Neaparat aveti nevoie de RMN pentru a putea fi diagnosticat. Este posibil sa aveti o criza de lombosciatica, fie un inceput de hernie de disc. Pana nu stiti sigur ce problema aveti, nu aveti voie sa faceti niciun fel de gimnastica sau masaj. Dupa ce va consulta un medic de recuperare si va interpreteaza RMN-ul, o sa vi se recomande un tratament. Programul de gimnastica o sa-l alcatuiasca un kinetoterapeut, iar dvs. o sa lucrati sub atenta lui supraveghere.







sursa:cancan.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu