Totalul afișărilor de pagină

miercuri, 14 septembrie 2011

Ministrul francez de Interne: "La Paris, unul din zece infractori e român"


Claude Guéant, ministrul francez de Interne, a declarat astăzi într-un interviu, că la Paris, unul din zece
 infractori este de cetăţenie română.
"Aproximativ 1.200 de cetăţeni români au fost deferiţi justiţiei în primele şapte luni ale anului la Paris. Delincvenţii români reprezintă un inculpat din zece în capitală", a precizat Guéant.
Potrivit Le Figaro , în primele şapte luni ale lui 2011, 4.800 de români au fost reţinuţi de către autorităţile franceze, cu aproape 90% mai mult faţă de aceeaşi perioadă a anului 2010.
Pentru a ameliora situaţia, ministrul francez de Interne a solicitat prezenţa unui magistrat român la Paris, printre atribuţiile căruia să se numere şi organizarea repatrierii delicvenţilor minori.
"Dacă aceştia (minorii -n.r.) au părinţi în Franţa, vor fi predaţi acestora înainte de a fi repatriaţi. În cazul în care nu există informaţii despre prezenţa părinţilor pe teritoriul nostru, aceşti minori vor fi încredinţaţi serviciului de ajutor pentru copii din România", a mai declarat Guéant.
Ca măsură preventivă, prefectul poliţiei din Paris, Michel Gaudin, va interzice cerşetoria pe Champs-Elysée, printr-o hotărâre care va intra în vigoare în această săptămână, mai precizează sursa citată.

sursa:gandul.info



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu