Totalul afișărilor de pagină

miercuri, 14 septembrie 2011

Nu lăsa serviciul să-ţi ocupe toată viaţa

Ne pierdem energia şi echilibrul emoţional
Vi se pare cunoscută fraza „Ce repede s-a scurs şi săptămâna aceasta, parcă ieri era luni şi 
azi deja e vineri!”. Specialistul Click!, psiholog Liliana Lupu ne învaţă să luptăm cu agitaţia zilnică.
Timpul pare că se contractă, minutele par să se fi scurtat. Anii trec parcă mai repede. Uitându-mă la mine mi-am dat seama că în perioadele pline cu activităţi, pe măsură ce se umple lista de „to do", creşte adrenalina, creşte oboseala şi, în acelaşi timp, încep să am momente de uitare.
Uneori pur şi simplu funcţionăm în baza unor reflexe, a inerţiei, a unor automatisme sau rutine zilnice. Devenim captivi lui „a face" şi uităm să „fim" pur şi simplu. În goana de la zi la zi, pierdem conexiunea cu noi înşine. Şi ce pierdem? Eu am descoperit la mine că pierd calitatea vieţii din „aici şi acum", care se duce, cu fiecare minut care trece.
Mai pierd vitalitate şi energie, pentru că sistemul meu nervos nu-şi mai reîncarcă bateriile prin somnul unei singure nopţi. Pierd echilibrul emoţional, simt că mă enervez mult prea repede la ce se întâmplă în jurul meu.
Pierd cheful de a mai ieşi seara să mă văd cu prietenii, pierd disponibilitatea în relaţia cu cei dragi, pentru că după muncă nu mai am nici un strop de energie. Am descoperit că pierd... viaţa însăşi. Drept urmare, mi-am creat o practică în fiecare zi, pe care vă invit să o testaţi.
Din când în când, pe parcursul zilei, la birou, mă opresc, închid ochii pentru câteva secunde şi îmi pun întrebarea: Cum mă simt acum? Cum mă simt ca stare interioară? Agitată sau relaxată? Sunt ok, sunt bine? Când conştientizez că sunt captivă în „a face", mă opresc să iau o porţie bună din „a fi".


sursa:click.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu