Totalul afișărilor de pagină

miercuri, 14 septembrie 2011

Te-ai gândit până acum? Vezi ce boli poţi lua când pupi o icoană


Unele bacterii sau unii viruşi se transmit foarte uşor, mai ales când mai multe persoane pupă aceeaşi icoană una după cealaltă, sau când mai mulţi oameni ating cu gura aceleaşi linguriţe.
Se întâmplă de multe ori ca la Biserică, în timpul ceremoniilor, credincioşii să sărute icoanele, dar nimeni nu se mai gândeşte la implicaţiile acestui lucru: zeci de boli transmisibile, de genul tuberculoză sau virusuri gripale agresive.
"Bolnavii cu TBC care pupă icoanele pot lăsa particule de salivă contaminate cu bacilul Koch. Acesta este destul de rezistent şi atacă foarte uşor, în special persoanele cu imunitate foarte slabă. În general, celelalte bacterii şi microorganism nu supravieţuiesc în afara organismului, pe sticlă, lemn sau metal, pentru că nu au cu ce să se hrănească. Au demonstrat-o numeroase studii efectuate pe bancnote", a declarat medicul Maria Nica, şefa Laboratorului de microbiologie de la Spitalul Boli Infecţioase 'Victor Babeş' din Capitală, scrie Evz.ro.
Pe de altă parte, unii preoţi sunt de părere că cei care merg la Biserică nu se pot îmbolnăvi când pupă icoanele, deoarece deitatea veghează asupra lor.
"În ceea ce priveşte obiectele folosite la Împărtăşanie, acestea sunt folosite când o persoană gustă pâine şi vin, care sunt trupul şi sângele Domnului. Legat de icoane, astea sunt şterse zilnic. Pe perioada epidemiilor de gripă credincioşii s-au rugat în biserici şi nimeni nu s-a îmbolnăvit. Nu este posibil aşa ceva, să te îmbolnăveşti în Casa Domnului. Au mai fost astfel de zvonuri, ale unor persoane rău-voitoare, însă nu a fost confirmat niciodată un caz de îmbolnăvire", a declarat Părintele Constantin Stoica.


sursa:Libertatea.ro 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu