Totalul afișărilor de pagină

miercuri, 14 septembrie 2011

Harta FAMILIILOR MAFIOTE din România care au speriat Franţa. Ministrul francez de Interne: Îi trimitem înapoi chiar şi cu forţa


Clanurile mafiote din România care şi-au extins în Franţa activităţile infracţionale minore, de genul furturilor sau cerşetoriei, provin în special din partea de sud a ţării, conform unei hărţi realizate deLe Figaro, care se bazează pe principalele dosare penale instrumentate în Franţa şi în România, împotriva acestor clanuri.
CLICK pentru a MĂRI
Craiova exportă la Paris hoţii de carduri bancare. Escrocii din Bucureşti s-au specializat în oraşul de pe Sena în înşelăciuni care se bazează pe mila trecătorilor. Ţăndărei, Feteşti, Bucureşti, Baia Mare, Piatra Neamţ, Iaşi şi Craiova trimit în Franţa hoţii de buzunare. Din oraşe precum Buzău, Brăila, Feteşti, Constanţa, Ţăndărei, Bucureşti, Piatra Neamţ şi Iaşi provin cei mai mulţi hoţi de telefoane mobile.
Ministrul de Interne al Franţei, Claude Guéant, a anunţat ieri, la Paris, planul său împotriva delincvenţei, propunând un experiment poliţienesc care, dacă va funcţiona, va fi extins şi în alte zone. Astfel, de astăzi, pe celebrul bulevard parizian Champs-Élysées va fi interzisă prin lege cerşetoria şi "formele ei asimilate", adică hărţuirea trecătorilor cu poveştile false pe care cerşetorii le spun, pentru a obţine bani.
Ministrul a mai spus că 10% din persoanele care ajung în faţa tribunalelor din Paris provin din România, iar jumătate dintre inculpaţi sunt minori. Astfel, românii ar reprezenta 2% din delincvenţii Franţei.
Şeful Poliţiei pariziene, Michel Gaudin, a calificat măsura drept "excepţională, dar proporţională" şi a anunţat că va fi menţinută în vigoare aproape 6 luni, până pe 6 februarie. Această interdicţie vizează în special grupurile de români, adesea minori, care fac parte din reţele mafiote şi care şi-au împărţi capitala Franţei, inclusiv mijloacele de transport, pe sectoare.
Ministrul francez de interne: "Trebuie să trecem într-o viteză superioară"
În primele şapte luni ale anului 2011, poliţia din Paris a pus sub acuzare 4.800 de români, faţă de doar 2.500 în perioada similară a anului trecut. Este vorba de o creştere cu peste 90%, iar intensificarea infracţiunilor comise de români a fost înregistrată de poliţia franceză şi la Marsilia sau Lyon.
"Nu stigmatizez nimic şi pe nimeni. Este o realitate judiciară. A existat o creştere importantă a acestei delincvenţe. Trebuie să trecem într-o viteză superioară în ceea ce priveşte returnarea presupuşilor delincvenţi români în ţara lor de origine, fie voluntar, fie cu forţa", a spus ministrul de Interne al Franţei.
Cu toate acestea, ministrul a spus că se vor intensifica controalele la frontieră asupra românilor care sosesc în Franţa.
Ministrul a mai anunţat că la Paris va sosi un judecător din România, pentru a urmări dosarele penale şi pentru a ajuta serviciile sociale să-i trimită pe minorii români înapoi la familiile lor.
Tot ieri, preşedintele francez Nicolas Sarkozy a anunţat că guvernul adopta, în această toamnă, propunerea unui deputat de a-i trimite în Armată pe minorii delincvenţi.
"Guvernul va adopta această propunere care va permite ca autorii de delicte să poată executa, pentru câteva luni, un serviciu cetăţenesc în cadrul unei instituţii de apărare", a declarat Sarkozy.

sursa:gandul.info

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu