Totalul afișărilor de pagină

marți, 30 august 2011

Dieta pentru barbati



Cand auzi cuvantul "dieta" te gandesti automat la o femeie. Dar nu doar femeile au probleme cu greutatea. Statisticile arata ca barbatii se confrunta cu kilogramele in plus in aceeasi masura ca femeile. Si nu doar asta este problema domnilor, ci si lipsa unei musculaturi definite. Deci, daca vrei sa dai cateva kilograme jos sau daca vrei sa-ti dezvolti corect corpul, afla de la noi ce alimente trebuie sa mananci. 
8 din 10 barbati care consuma cereale integrale la micul dejun se declara mai energici in sala de forta. 
banane_shutterstock_36034963_.jpg
Portocale_shutterstock_31240747_.jpg
rosie_shutterstock_49389349_.jpg
Pentru a scapa de burtica: banane, rosii si alimente portocalii
Potasiul are un rol major in sistemul osos si muscular, iar el se gaseste in banane. Dar acesta nu este singurul beneficiu al fructului exotic. Bananele sunt satioase si ajuta la arderea grasimilor, facilitand orice cura de slabire. Tot pentru a da kilograme jos trebuie sa bei cat mai mult suc de rosii. Acesta are rol depurgativ, iar licopenul din aceasta leguma este antioxidant, prevenind efectele imbatranirii. Pentru accelerarea arderilor de grasimi si, mai ales, pentru a scapa de burtica opteaza pentru o "dieta portocalie" si consuma portocale, ardei gras portocaliu, dovleac, cartofi noi si morcovi. Toate contin beta-caroten, luteina si vitamina C. 
Pentru piele si par: somon, lapte si avocado
Cand parul incepe sa se rareasca e cazul sa iei masuri. Totodata, e mai bine sa previi decat sa tratezi. Asadar, consuma mult somon sau peste gras, pentru ca aceasta grasime nu iti dauneaza. Dimpotriva, ea ajuta la echilibrarea Ph-ului pielii si stimuleaza cresterea podoabei capilare. Acizii grasi Omega 3 din peste sunt adevarati luptatori anticancer, recunoscuti de intreaga lume medicala. In ajutorul tau vin si fructele de avocado si laptele. Acestea contin grasimi ce ajuta la refacerea pielii, fiind buni adjuvanti in cazul acneei sau a pielii uscate. 
Pentru forta si marirea masei musculare: carne de vita si oua
Daca vrei brate fortoase si energie opteaza pentru proteine! Acestea se gasesc din belsug in carnea de vita si oua. Nutritionistii sportivilor de performanta te sfatuiesc sa-ti faci zilnic cate un gratar din carne de vita, pe care il poti asezona cu cartofi fierti. Aceasta masa este binevenita in mod deosebit dupa un antrenament la sala. Carnea rosie are foarte putina grasime si contine din belsug leucina (abreviere de la LEU), un aminoacid ce ajuta la marirea musculaturii. 
Ponturi si trucuri pentru ca mersul la sala sa dea rezultate rapide!
Nu face sex de mai mult de doua ori pe saptamana! Aceasta este o regula nescrisa a sportivilor din intreaga lume. Prin sex se elibereaza o cantitate mare de hormonul placerii, dopamina. Acesta relaxeaza sistemul muscular pe o perioada de circa 24 de ore, ceea ce inseamna ca la sala nu vei mai da randament (asta daca mai ai chef sa te duci); 
Orice utilizator de suplimente alimentare trebuie sa inteleaga ca suplimentul trebuie sa ramana supliment, nu sa inlocuiasca sursa naturala de vitamine si minerale din fructe si legume. Alimentatia zilnica trebuie sa fie net superioara in nutrienti si vitamine, deoarece pastilele nu pot asigura decat un mic procent din necesarul organismului; 
Cu doua ore inainte de a merge la sala nu manca; 
Dupa efort, chiar daca e seara, fa-ti o cafea daca ai nevoie de energie. Nu opta pentru sucuri energizante, pline de E-uri si indulcitori artificiali.


sursa:cancan.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu