Totalul afișărilor de pagină

marți, 30 august 2011

Top 10 cele mai sigure destinatii (pentru familie)

Daca planuiesti o vacanta cu familia in strainatate, unul dintre aspectele pe care trebuie sa-l iei in considerare este siguranta. Gratie tehnologiei, acum putem sa aflam mai usor unde sunt zonele fierbinti, punctele de conflict si sa le evitam. Afla care sunt cele mai potrivite destinatii pentru tine si familia ta.


2. Noua Zeelanda

In

2. Noua Zeelanda
en.wikipedia.org
Noua Zeelanda este cel mai cunoscuta pentru dibacia sa in rugby. Echipa All Blacks este cunoscuta in toata lumea pentru frumusetea jocului pe care il desfasoara pe teren. 

In afara de acest lucru, Noua Zeelanda este cunoscuta ca fiind una dintre cele mai sigure locatii de pe Glob. In afara de cutremurului care a lovit pe 21 februarie Christchurch, este cunoscut ca fiind o locatie calma.
Distanta mare fata de restul lumii si populatia relativ scazuta face ca aceasta tara sa fie cea mai buna destinatie unde ai vrea sa-ti aduci familia in vacanta. 

sulele olandeze ABC

Insulele olandeze ABC
en.wikipedia.org
Nu exista nicio indoiala ca Insulele Caraibe sunt extraordinar de frumoase, insa nu sunt nici ele lipsite de probleme. Zona a trecut printr-un soi de neliniste politica si numeroase cazuri de crima. 

Totusi, in ciuda negativitatii care este cultivata pe unele insule din Caraibe, exista si cateva care au reusit sa isi duca existenta in pace, gratie stabilitatii politice si economice, atragand astfel, mii de turisti in fiecare an. 

Pe aceasta lista s-ar afla Insulele ABC care au cele mai mici nivele ale criminalitatii. Mai mult, zona nu a trecut nici prin confruntari politice. Cea mai buna veste este ca, Insulele ABC nu se afla pe traseul uraganelor. 

Insulele olandeze ABC (Aruba, Bonaire si Curaçao) au cel mai mare scor in ceea ce priveste peisajele pitoresti asezonate cu securitatea ambientala.


3. Ulster, Irlanda

3. Ulster, Irlanda
en.wikipedia.org
Irlandezii au o reputatie destul de "greu de dus": sunt bautori inraiti, sunt implicati in mafie si batai. Oricum, nu foarte multi stiu ca Irlanda este o tara de luat in seama cand vine vorba de rugby. 

Echipa Irlandei este rivala Angliei, pe care a si invins-o de cateva ori. Insa, reputatia acestei echipe nu ar trebui sa fie singurul lucru demn de luat in seama daca vreti sa vizitati Ulster. 

Organizatia Mondiala a Sanatatii
 a votat recent, Emerald Isle (Irlanda) ca fiind una dintre cele mai pacifiste destinatii din Europa, criminalitatea acestei tari fiind foarte scazuta.

4. Cipru

4. Cipru
commons.wikimedia.org
Cipru a avut, de asemenea, ratia sa de conflicte politice si economice. Cu toate acestea, peste ani, reputatia proasta a tarii a fost uitata, mai ales ca tara a traversat prin diferite reforme. 

Cele trei aspecte care au dus Ciprul mai departe sunt cultura, religia si economia infloritoare. Se crede ca Biserica Ortodoxa isi are originile in Cipru si ocupa un loc special in inimile credinciosilor. 

Cipru este situata in Estul Mediteranei si este binecuvantata cu unele dintre cele mai frumoase plaje care atrag ca un magnet milioane de turisti anual.

5. Elvetia

5. Elvetia
en.wikipedia.org
Elvetia este cunoscuta pentru neutralitatea de care a dat dovada in toate conflictele globale din lume. Insa, pe langa acest aspect este si una dintre cele mai bogate tari de pe Pamant, cu un venit pe cap de locuitor mai mare decat cel al marilor puteri. 

Elvetia este impartita in trei regiuni lingvistice si regiuni nationale si este faimoasa pentru ciocolata sa, pentru Muntii Alpi, dar si pentru costul ridicat al traiului.  De fapt, este unul dintre cele mai scumpe locuri de pe Pamant cand vine vorba de traiul zilnic.  

Pentru cei care viseaza la o viata "pe picior mare", Elvetia este destinatia perfecta. Insa, pana atunci puteti doar sa o vizitati, veti fi in siguranta. Alegeti o vacanta iarna, fiind locul perfect pentru sporturile de sezon. 

6. Singapore

6. Singapore
en.wikipedia.org
Din cauza legilor stricte, Singapore a devenit unul dintre dintre locurile cu cele mai mici rate ale criminalitatii din intreaga lume. Aceasta tara are un traseu economic si politic impecabil, de cand a venit la putere primul Premier.

In afara de siguranta acestui loc, Singapore este un loc perfect de a merge cu familia in vacanta. De ce? 

Deoarece are o diversitate culturala remarcabila, imprumutata de la diversele grupri etnice care traiesc in zona. In plus, gratie stabilitatii economice si a peisajului politic extrem de calm, Singapore a devenit si un imens nod comercial. 

7. Seattle, SUA

7. Seattle, SUA
en.wikipedia.org
Dintre toate orasele SUA, niciunul nu este de admirat precum Seattle. Orasul este binecuvantat cu peisaje glamour si cu numeroase activitati in aer liber, iar criminalitatea nici macar nu se apropie de ratele intalnite in New York.

Seattle se mandreste cu facilitati multiple de recreere si va poate oferi o miriada de bucatarii (si pentru mari si pentru mici) si puburi pentru vizitatorii care vor sa se relaxeze si sa bea un pahar. 

8. Luxemburg

8. Luxemburg
en.wikipedia.org
In comparatie cu alte orase europene, criminalitatea in Luxemburg este relativ scazuta. Crimele raportate din cand in cand se axeaza mai mult pe talharii, insa, si acelea sunt la nivelul minim, deci puteti calatori fara grija.

9. Helsinki, Finlanda

9. Helsinki, Finlanda
en.wikipedia.org
Helsinki, capitala Finlandei, a fost votata de-a lungul anilor, drept una dintre cele mai sigure locatii de pe Glob, scrie top-10-list.org.

10. Tokyo, Japonia

10. Tokyo, Japonia
en.wikipedia.org
Tokyo a fost votat de foarte mult timp drept cel mai sigur oras din Asia. Capitala Japoniei mai este cunoscuta, de asemenea, si pentru dibacia sa economica si comerciala, fiind unul dintre cele mai mari centre de acest gen din lume. 

sursa:9am.ro



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu