Totalul afișărilor de pagină

sâmbătă, 12 noiembrie 2011

Ce ne face sa ne indragostim?


Dragostea sau starea de indragosteala nu a primit pana acum nici o definitie exacta, insa cercetatorii s-au straduit sa gaseasca cele mai frecvente motive pentru care ajungem sa simtim asa ceva iar concluziile sunt adevarate revelatii.

1. Aspectul fizic

Multi cercetatori au speculat faptul ca avem tendinta sa ne indreptam spre reprezentanti ai sexului opus care ne amintesc de parintii nostri. Altii spun ca avem o inclinatie fata de persoanele care ne amintesc sau seamana cu noi insine.

In acest scop, psihologul David Perret a facut un experiment in care a transformat digital fotografia unui subiect intr-o imagine care ar fi varianta lui feminina. Apoi, i s-au oferit subiectului o serie de fotografii in care era inclusa varianta lui feminina si ghici pe care a ales-o? Ciudat este ca acesta nu si-a dat sama de asemanare, insa nu a ezitat nici o clipa in a alege exact poza prelucrata ca sa-i semene.

2. Personalitate

Ca si in cazul aspectului fizic, avem tendinta sa ne indreptam preferintele catre cei care ne amintesc de parintii nostri sau de alte persoane pe care le-am avut aproape in copilarie. Chiar daca nu-ti dai seama, cand te indragostesti de cineva, vei admira chiar aspecte ale personalitatii sale (simtul umorului, preferintele sau stilul de viata) care iti sunt familiare din trecut. Cu alte cuvinte, daca provii dintr-o familie comunicativa, care isi petrecea tot timpul in societate, este putin probabil sa-ti cauti ofemeie singuratica si asociala.

3. Feromonii

Subiectul des dezbatut despre feromoni este adus mereu in discutie cand vine vorba de iubire. Cuvantul feromon se trage din grecescul "pherein" si "hormon", care inseamna "purtator de excitatie", iar relatiile dintre oameni au o legatura stransa cu existenta feromonilor.

In lumea animala, feromonii care se gasesc in urina sau transpiratie dicteaza comportamentul sexual si atractia dintre sexe, ajutand animalele sa se identifice si sa-si aleaga un partener cu un sistem imunitar diferit astfel incat sa se asigure ca vor avea urmasi sanatosi.

Din pacate, unele relatii se bazeaza exclusiv pe chimia dintre parteneri si cand aceasta dispare sau se diminueaza, se descopera imediat lipsa altor legaturi mai solide.

sursa:askmen.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu