GALERIE FOTO Design-ul deosebit si sistemul de operare Windows Phone 7.5 Mango sunt printre principalele plusuri
Nokia a lansat in cele din urma Lumia 800, telefonul cu Windows Phone, asteptat de fani si considerat principalul model al producatorului finlandez in competitia cu rivalii de la Apple, Samsung sau HTC.
Plusuri:
- Design
- Interfata
- Display
- Camera
Minusuri:
- Memorie RAM
- Slot card microSD
- Camera secundara
- Baterie
Design
Nokia Lumia 800 se remarca prin design-ul unic, minimalist si deosebit prin simplitate, fapt remarcat si la modelul N9. Aparatul are o greutate de 142 grame si dimensiuni de 116,5 x 61,2 x 12,1 mm. Smartphone-ul surprinde si prin cele trei variante cromatice: cyan, negru si magenta.
Display
Lumia 800 puncteaza si prin caracteristicile ecranului curbat ClearBlack AMOLED cu o rezolutie de 480 x 800 pixeli si tehnologia Gorilla ce ofera o rezistnta marita la zgarieturi. Parerile referitoare la dimensiunea display-ului de 3,7 inch sunt impartite, multi considerand ca ar fi trebuit sa fie mai ceva mai mare, de 4,2~4,3 inch precum Samsung Galaxy S II, HTC Sensation XE sau Sony Ericsson Xperia Arc S.
Interfata
Alaturi de design, interfata este unul dintre cele mai importante plusuri, Nokia Lumia 800 fiind unul dintre cele mai asteptate smartphone-uri din aceasta toamna. Terminalul are instalata ultima versiune a sistemului dezvoltat de Microsoft, Windows Phone Mango 7.5, o alternativa la platformele dezvoltate de Apple si Google. Desi smartphone-ul vine cu o serie de aplicatii preinstalate: Internet Explorer 9, Nokia Music, MixRadio, Sports Hub si Nokia Drive, utilizatorii nu au disponibile prea multe alte aplicatii precum in cazul iOS sau Android.
Memorie
Smartphone-ul nu are slot pentru card microSD, producatorul finlandez compensand memoria de 16 GB cu inca 25 GB prin SkyDrive. Un alt dezavantaj, poate mai putin semnificativ, ar fi memoria RAM de 512 GB, spre deosebire 1 GB cum au alte modele de top precum Samsung Galasy S II, Nokia N9 sau Samsung Galaxy Nexus.
Procesor
Smartphone-ul este echipat cu un procesor Qualcomm Snapdragon S2 MSM8255 de 1,4 GHz, cu accelerare hardware si procesor grafic. Procesorul este single-core, spre deosebire ARM Cortex A9 sau Qualcomm Snapdragon S3 MSM8660.
Conectivitate
Lumia 800 are conectivitate 3G (HSDPA Cat10 14,4 Mbps), Wi-Fi (802.11 b/g/n), Micro USB, Bluetooth 2.1 (+EDR), USB 2.0 (High-Speed), jack stereo de 3,5 mm si Bluetooth Stereo Audio. Unul dintre minusuri ar putea fi lipsa functiei NFC (Near Field Communication) pe care o regasim la Samsung Galasy S II, Nokia N9 sau Samsung Galaxy Nexus.
Camera
Camera smartphone-lui are o rezolutie de 8 MP (3984x2992 pixeli), lentile Carl Zeiss, diafragma F 2.2, zoom digital 3x, focalizare minima de 10 cm si distanta focala de 28 mm. Camera mai are de o serie de facilitati: blit dual LED, Geotagging, recunoastere faciala, reducerea efectului de ochi rosii, editor imagini, focalizare automata continua, expunere compensata, vizualizare pe ecran complet, expunere manuala si automata si altele. Unul dintre dezavantaje este absenta camerei secundare.
Video
Camera video are o rezolutie de 1280x720 pixeli la 30 de cadre pe secunda, zoom video de 3x, precum si functii de redare, inregistrare, streaming si stabilizare video. Din punct de vedere audio, terminalul dispune de radio FM, player MP3, streaming audio, sunet Dolby Digital Plus, inregistrare audio stereo (AAC, 48 KHz).
Baterie
Un alt potential minus este faptul ca bateria nu poate fi schimbata. Smartphone-ul are o baterie BV-5JW (3,7V) de 1450mAh, ce asigura o autonomie in stand-by 3G de 335 ore (GSM: 265 h), convorbiri de pana la 9,5 ore (3G), rspectiv 13 ore (2G), 55 ore pentru ascultat muzica si pana la 7 h pentru redare filme.
Smartphone-ul va putea fi achizitionat pentru un pret de 420 euro (584 dolari) si va fi disponibil in luna noiembrie in Franta, Italia, Olanda, Spania si Marea Britanie, pana la sfarsitul acestui an in Hong Kong, India, Rusia, Singapore, Taiwan iar in alte tari, probabil si Romania, la inceputul anului viitor.
Sursa: reviews.cnet.com
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu