Totalul afișărilor de pagină

sâmbătă, 12 noiembrie 2011

Cum se poarta palaria barbateasca


Pana in anii '50, barbatii erau rareori vazuti fara palarie pe cap, iar de atunci, purtarea acestui accesoriu a cunoscut un declin rapid. Exemple ale barbatilor care au facut din palarie semnatura proprie nu sunt putine, incepand cu Frank Sinatra, Stan si Bran si Sherlock Holmes, continuand cu J.F.Kennedy si ajungand la Michael Jackson, J. R. si Bruno Mars.

De ce sa porti palarie?

Nimeni nu stie de ce, insa purtarea palariei, un gest firesc pentru unii, a devenit o excentricitate absoluta pentru majoritatea barbatilor.

In ciuda prejudecatilor, palariile iti dau aerul acela de incredere in sine si relaxare, insa alegerea modelului potrivit este importanta. Vei afla ce model de palarie ti se potriveste, doar incercand mai multe si alegand-o pe cea cu care te simti cel mai confortabil ca forma, marime, model si culoare.

Palariile sunt functionale si cool, dovedind ca esti un tip stilat, dar nu neaparat elegant. mai nou, palariile se poarta si la tinute casual, cu jeansi si camasa cardilata, de exemplu.
Ele pot sa-ti acopere parul intr-o zi in care sta in toate directiile, sa-ti tina de cald cand e vant sau ger afara sau sa-ti protejeze ochii de soare.

Frank Sinatra a inceput sa poarte palarie dintr-un motiv aparte, insa: linia parului care se retragea ingrijorator, devenind multumita ei, unul dintre cei mai stilati barbaticelebri.
A nu se confunda palaria Fedora, melonul, palaria Trilby, palaria Panama, etc cu sapca de baseball sau caciulile africane, pentru ca sunt notiuni complet diferite.

Cum te poti folosi de palarie pentru a exprima o atitudine

- Poarta palaria un pic pe spate, pentru a parea mai deschis si accesibil.
- Poarta palaria pe ochi, daca vrei sa pari misterios si intimidant.
- Poarta palaria cu un centimetru mai jos de pozitia ei obisnuita, daca vrei sa ai o atitudine business.

Eticheta purtarii palariei

- Da-ti jos palaria cand intri in lift, restaurant, casa cuiva sau birou. Nu purta niciodatapalaria cand iei masa.
- Ai grija de freza, astfel incat sa nu arati caraghios cand iti dai jos palaria.
- Atinge usor marginea palariei cand vrei sa saluti un prieten.
- Ridica-ti palaria de varf, cand saluti o femeie cu care te intalnesti intr-un loc public.
- Da-ti jos palaria cand se intoneaza imnul national.

sursa:askmen.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu