Totalul afișărilor de pagină

sâmbătă, 12 noiembrie 2011

ONU: Imagini din satelit publicate de Google arată că Iranul ar putea fabrica arme nucleare. GALERIE FOTO


ONU: Imagini din satelit publicate de Google arată că Iranul ar putea fabrica arme nucleare. GALERIE FOTO
Google a dat publicităţii mai multe fotografii cu două centrale din Iran, unde ONU spune că s-ar putea fabrica arme nucleare, scrie Daily Mail.
Imagini din satelit ale centralelor din oraşele Arak şi Natanz arată modificările survenite din octombrie 2010 până în prezent.
Google a lansat imaginile la cererea Agenţiei nucleare a ONU (IAEA), care şi-a exprimat "îngrijorări serioase privind posibilia dimensiune militară a programului nuclear iranian".
Un raport al IAEA, lansat săptămâna aceasta, arată că, "în timp ce unele activităţi din Iran au aplicaţii civile şi militare, altele au aplicaţii specifice armelor nucleare".
Conform cercetării agenţiei, iranienii ar fi testat detonatoare, focoase nucleare şi alte substanţe explozive.
De asemenea, iranienii ar pregăti o armă nucleară capabilă să atace Israelul, mai arată raportul IAEA. "Aceste descoperiri discreditează total declaraţia liderilor iranieni, care spun că ţara nu pregăteşte nicio armă nucleară", a declarat ministrul de Externe britanic, William Hague.
Centrala din Natanz (octombrie 2010)
Centrala din Natanz (noiembrie 2011)
În Natanz, există două uzine de îmbogăţire a combustibilului, însă acestea sunt dotate cu arme anti-aeriene. Fiind cea mai mare centrală din Iran, reprezintă "principalul motiv al conflictului cu ONU", scrie Daily Mail.
Centrala din Arak (octombrie 2010)
Centrala din Natanz (noiembrie 2011)
În Arak, este o fabrică de producţie a apei grele, care poate fi însă folosită şi pentru obţinerea de energie nucleară. Raportul IAEA afirmă că, în august, ONU a cerut să i se permită accesul în interiorul facilităţii, dar Iranul a refuzat. Astfel, ONU a ajuns să monitorizeze centralele din satelit, cu ajutorul Google.
La începutul acestei săptămâni, s-a aflat că Israelul ar plănui să lanseze un atac militar asupra Iranului, înainte de Crăciun, pentru a preveni fabricarea de arme nucleare în ţara islamică.
ONU susţine că Iran ar dezvolta şi centrala de la Parchin

sursa:gandul.info

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu