Totalul afișărilor de pagină

sâmbătă, 12 noiembrie 2011

Haina din sibir


Fiecare bărbat ştie că poate arăta bine dacă se îmbracă în haine clasice. Ele nu se demodează niciodată, unele au influenţe milităreşti şi aduc acel plus de masculinitate. Haina de sibir sau de molton cum mai este denumită, provine din primul război mondial şi a fost purtată de către cei din marina britanică. În al doilea război mondial haina din molton, a suferit nişte modificări şi a fost popularizată de către mareşalul Montgomery care o purta pentru a putea fi distins de soldaţii.
Această haină, a fost pentru prima dată confecţionată de către firma Gloverall.
Ea este perfectă dacă vrei să porţi un articol clasic, cu influenţele milităreşti  ce este foarte călduros. Numele englezesc duffle (sibir sau molton) provine de la oraşul Duffelzandhoven deoarece lâna ce se folosea la acestă haină provenea din acel oraş. Haina din molton are deobicei o glugă, nasturi confecţionaţi din coarne de animale şi este de trei sferturi.
Tăietura dreaptă, închiderea cu brandemburguri şi gluga fac din haina de sibir să fie situată între casual şi elegant.
Haina din sibir are un sistem tradiţional de închidere cu brandemburguri din corn de bivol. Acestea nu reprezintă un avantaj cert în comparaţie cu nasturii; s-a afirmat adesea că sunt mai uşor de închis şi de desfăcut dacă porţi mănuşi, dar în realitate se întâmplă exact pe dos.
duffle
duffle
duffle
Chiar dacă gluga hainei de sibir ţi se pare mică, aceasta este suficient de mare pentru a purta o pălărie sub ea. Gluga asigură o protecţie excelentă împotriva vântului şi a frigului. Zona sensibilă a gâtului poate fi protejată de frig printr-o clapetă cu butoniere, deoarece închiderea cu brandemburguri nu asigură haina din sibir împotriva vântului. În ziua de azi, vei găsi şi alte sisteme de închidere.
Haina din sibir are întotdeauna două buzunare mari, aplicate, cu sau fără clapă. Buzunarele fără clapă au avantajul de a fi uşor accesibile, dar este mai probabil ca lucrurile din aceste buzunare să cadă. Uneori vom găsi un buzunar interior mare la nivelul coapsei.
http://trendsetting-since-1992.tumblr.com/
Gulerul este format dintr-un strat suplimentar de material ce asigură un plus de protecţie în partea superioară a corpului. Avantajului acestui guler este împiedicarea înmuierii rapide a ţesăturii şi protejarea umerilor hainei de uzură prematură pe timp de ploaie.
Vreau să-ţi arăt şi o poză din România cu Alex Moise de la DapperGents
Alex Moise
Dacă vrei versatilitate caută o haină ce are glugă detaşabilă. Un mare plus pe care-l aduce această haină, este că nu există nicio regulă care să te restricţioneze modul de purtare a acestei haine.
Ea merge atât la ţinute casual şi poate fi purtă şi peste costum.
http://uptownsteiner.tumblr.com/
Dacă vrei să te diferenţiezi de restul oamenilor, atunci această haină este alegerea cea mai potrivită.
sursa foto: http://andnowfeaturing.tumblr.com/, Thestyleblogger


sursa:stilmasculin.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu