Totalul afișărilor de pagină

luni, 29 august 2011

Alimentele care te ajută să ai o viaţă sexuală mai bună


O serie de studii ştiinţifice au stabilit care sunt ingredientele unei vieţi sexuale reuşite. Acestea nu sunt de găsit în dormitorul conjugal, ci în bucătăria familiei
Prunele fac minuni în aşternut, susţin oamenii de ştiinţă care dau pentru asta şi argumente medicale. Potrivit unui studiu publicat în Jurnalul Britanic de Nutriţie, aceste fructe previn îngroşarea vaselor de sânge, curăţă arterele şi îmbunătăţesc circulaţia, ceea ce duce la o creştere a libidoului, spune Robert Fried, coautorul cărţii “Great Food, Great Sex”, citat de revista Self.
Năutul conţine un aminoacid numit L-arginină, care aprovizionează organismul cu oxid nitric, lărgind vasele de sânge şi crescând astfel dorinţa sexuală. Patru linguri de hummus pe zi sunt suficiente pentru a-ţi îmbunătăţi viaţa sexuală. Acelaşi efect asupra organismului îl au migdalele şi nucile, dar şi anumite specii de peşte precum somonul şi codul.
Uleiul de măsline conţine grăsimi bune care stimulează corpul să producă testosteron, un hormon-cheie în creşterea apetitului sexual atât pentru bărbaţi, cât şi pentru femei. Două linguri de ulei de măsline pe zi vă vor menţine în cea mai ridicată formă.
Vinul roşu este afrodisiacul cunoscut de toată lumea, dar cercetătorii de la Universitatea din Florenţa au găsit şi explicaţia acestui efect. Ei susţin că femeile care beau un pahar sau două de vin pe zi au un apetit sexual mai ridicat.
Ciocolata neagră. Femeile care mănâncă o pătrăţică de ciocolată neagră pe zi au spus că au dorinţe sexuale mai puternice şi o sănătate mai bună a aparatului genital, susţine un studiu publicat în Jurnalul de Medicină Sexuală. În plus, flavonoizii conţinuţi de ciocolata neagră sunt asociaţi cu o circulaţie mai bună a sângelui, ceea ce se traduce într-o viaţă sexuală mai sănătoasă.
Roşiile bogate în antioxidanţi, care distrug radicalii liberi şi îţi menţin, în acest fel, celulele sănătoase şi te ajută să ai o viaţă mai palpitantă în timpul nopţii.
Ardeii iuţi conţin capsaicină care stimulează producţia de endorfine, ce declanşează senzaţia de plăcere. De asemenea, ardeii iuţi sunt bogaţi în antioxidanţi şi stimulează sistemul nervos, ceea ce duce la creşterea libido-ului.
Soia creează o senzaţie de relaxare şi are un efect răcoritor asupra corpului, susţine medicina tradiţională chineză, dar şi ştiinţa modernă i-a descoperit acestui aliment o latură sexy. Soia influenţează producţia de estrogen şi creşte apetitul sexual al femeilor, însă contribuie şi la menţinerea sănătăţii prostatei, în cazul bărbaţilor.
INFO
Broccoli şi conopida contribuie la sănătatea prostatei
Cercetătorii susţin că broccoliul este bogat în compuşi care protejează celulele de distrugerea ADN-ului. Bărbaţii care mănâncă regulat broccoli şi conopidă prezintă un risc scăzut de a se îmbolnăvi de cancer de prostată, arată un studiu realizat de Institutul Naţional de Oncologie din SUA. Rezultatele au fost obţinute în urma unei cercetări realizate pe un eşantion de 29.000 de bărbaţi cu vârste cuprinse între 55 şi 74 de ani, care au fost monitorizaţi pe o perioadă de patru ani.

Gandul

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu