Totalul afișărilor de pagină

luni, 29 august 2011

Retailul ramane un sector fierbinte pentru investitiile imobiliare

Retailul ramane un sector fierbinte pentru investitiile imobiliarePiata de retail din Bucuresti a ramas si in ultimul trimestru un sector fierbinte pentru investitiile imobiliare, acesta fiind urmat de sectoarele industrial si cel al spatiilor de birouri, arata cel mai recent raport al consultantului imobiliar DTZ Echinox.


In Europa, numarul pietelor „fierbinti”din a crescut de la 10 la 11 in trimestrul al doilea, 18 piete au fost evaluate ca trecand din categoria “reci” la “calde”, iar numarul pietelor “reci” a scazut de la 46 la 28. Majoritatea pietelor “fierbinti” sunt in sectoarele spatiilor de birouri si retail din Europa Centrala si de Est, precum Moscova (birouri si retail),Bucuresti si Praga (retail).

Se preconizeaza ca aceste piete vor prezenta o crestere substantiala de capital pe termen mediu, generata de comprimarea puternica a yield-urilor si de cresterea semnificativa a chiriilor, ce compenseaza riscul mai mare perceput pe aceste piete, se arata in raportul DTZ.
“In ultimul trimestru, retailul a ramas sectorul cel mai atractiv pentru investitori, mai ales datorita valorilor de capital relativ reduse ale proprietatilor comerciale, coroborate cu chiriile stabile. De asemenea, sectorul industrial si-a crescut atractivitatea datorita yield-urilor ridicate si a potentialului de usoara crestere a nivelului chiriilor”, a declarat Bogdan Sergentu (foto), seful departamentului de evaluari al DTZ Echinox .
Sectorul de birouri prezinta o crestere modesta a atractivitatii, mai spune Sergentu, in special din cauza lipsei de spatii disponibile si a usoarei cresteri a cererii de ocupare.

sursa:wall-street.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu