Presupun că mai ţii minte reportajul realizat de către Pro Tv în legătură cu ” Ce spun hainele pe care le purtăm despre noi?“. De ceva vreme, totul a început să meargă într-o altă direcţie, deoarece au apărut polemici între persoanele care vor să arate puţin altcumva faţă de cele comune din jurul lor.
Divergenţele, sunt generate de “generaţia atotştiutoare” (îi voi numi aşa în continuare) fiindcă sunt foarte pricepuţi la descrierea unui stil vestimentar şi bineînţeles cuvântul lor are “greutate”.
De asemenea, cei din “generaţia atotştiutoare” sunt şi trendsetteri pentru că ei poartă doar şosete albe, tenişi şi adidaşi cu un design oribil, doar jeanşi tăiaţi, numai haine largi, indispensabilul tricou/haină cu un logo imens, tricouri funny, cureaua împreună cu bretele, haine lucioase, îmbrăcaminte neadecvată la diverse evenimente, şlapi în club, ochelari de soare în magazin/mall/club, doar haine din materiale sintetice pentru că sunt mai ieftine(aici îşi cam dau cap în cap pentru că dacă vor un tricou cu logo mare Doru & Gigi şi ei aleg poliesterul), poartă replici de ceasuri care au fost maxim 50-100 de lei, despre îngrijire ce să mai zic, sunt mai multe, dar nu mi le amintesc pe toate (îmi cer scuze pentru repetiţii, dar erau necesare).
Unii dintre ei, şi-au făcut o mică emisiune probabil că sunt în vacanţă şi decât să facă ceva constructiv, mai bine pierd vremea fără niciun ţel. S-a încercat copierea unui personaj, dar fără niciun rezultat. O tentativă eşuată din start. Era de ajuns să iei exemplu pe Dezbrăcatu` de la Cronica Cârcotaşilor şi ar fi dat mai bine, fiindcă acest personaj, a fost bine gândit.
“Generaţia atotştiutoare” foloseşte foarte des cuvântul fashion care din păcate nu se vede în comportamentul, atitudinea, vestimentaţia şi stilul lor de viaţă. După viziunea lor, un bărbat bine îmbrăcat este cel la modă. Din păcate, această confuzie se face foarte des. Îţi explic încă o dată diferenţa dintre modă şi stil:
1) Un bărbat care se îmbracă la modă, este acela care îşi schimbă garderoba de două ori pe an şi poartă ceea ce impun magazinele indiferent de cât de prost stau hainele pe ei. Acest bărbat, aruncă mulţi bani pe fereastră, dacă este conştient sau nu, asta nu-ţi pot spune. Cu siguranţă, fiecare individ este interesat mai mult sau mai puţin de felul în care arată. Cea mai nasoală modă, mi s-a părut cea cu pantalonii harem după care cea cu cizmele de cauciuc. Este atât de greu de înţeles că arată oribil?
2) În schimb, bărbatul stilat, se îmbracă cu hainele cu care se simte cel mai bine şi le poartă astfel încât să-l avantajeze. Este adevărat că el, se duce la cumpăraturi, pentru că le face cu cap şi nu face compromisuri. El ştie foarte bine că dacă îi place o cravată foarte mult şi este din poliester nu o va cumpăra. Am observat în ultima vreme, că primesc complimente despre cravatele pe care le port. Am mare grijă ca acestea să fie din materiale naturale. Susţinând acest lucru, ar fi o trădare faţă de ceilalţi purtând cravate din poliester.
Acesta este riscul când începi să mai citeşti câte ceva despre stil pentru că te duci cu banii pregătiţi pentru haine şi te întorci cu ei acasă. Mie mi s-a întâmplat asta de mai multe ori. Am cititori şi prieteni care îmi cer sfaturi despre detaliile la care să se uite la cumpăraturi şi au ajuns la concluzia că nu pot face compromisuri.
Stilul nu înseamnă să porţi Armani, Versace, D&G şi alte branduri care sunt vânate pentru că apare un logo imens. Stilul reprezintă o exprimare a personalităţii, a stilul lui tău de viaţă şi nu în ultimul rând, că-ţi pasă de felul în care te afişezi în societate.
“Generaţia atotştiutoare” are şi cunoştinţe vaste despre îngrijire şi sunt dermatologi “avizati”. Aici nu mai am ce comenta.
Citate Best of :
“Si astazi,copii,o sa invatam despre un proces psihologic numit autosugestia: metoda preferata de confort a persoanelor mult prea nesigure ca sa accepte realitatea”
“ba, nu veni sa-mi dai lectii de moda, te rog din suflet.ce faceti voi nu e moda, e o tentativa de show-off, care nu va prea iese.sau cum, daca nu-mi pun poze cu stilul meu aici in topic nu sunt la curent cu moda?MODA, nu penibilitatea practicata de unii dintre voi in incercarea de a iesi in evidenta..serios, tie iti place sa iesi vara in bocanci si sosete pana la genunchi colorate?
te crezi in florenta? ”
Sunt mai multe citate, dar nu are rost să te obosesc cu aşa ceva.
Un aspect interesant este că o parte din “generaţia atotştiutoare”, cere sfaturi pentru a putea alege un anume articol. De ce mai cer sfaturi dacă au cunoştinţe vaste? Bineînţeles, evită să-ţi arate o fotografie cu stilul lor şi citesc în continuare astfel de bloguri precum al meu cu gândul “ia uite ce a mai pus asta, e dus cu pluta”
Apreciez părerile cititorilor mei pentru că ei cel puţin frecventează acest blog şi altele de stil şi comentariile lăsate se bazează pe nişte cunoştinţe.
Ce recomandări am eu pentru “generaţia atotştiutoare”:
1) Analizează-te pe tine, apoi pe ceilalţi;
2) Aproape totul se poate învăţa. Îţi recomand pentru început cartea Gentleman – Ghidul etern al modei masculine. Mai departe dacă eşti capabil să înţelegi informaţiile transmise, cu siguranţa va da roade. Cartea costă undeva la 50 de lei cât cu ceas fake;
3) Nu te baza de simţul tău pentru că în majoritatea cazurilor te vei înşela;
4) Nimeni nu le ştie pe toate. Prin urmare, fii deschis pentru a învăţa;
5) Dacă nu înţelegi ceva, nu înseamnă că este prost sau gay;
6) Îţi recomand să iei drept exemplu pe Ducele de Windsor şi Gianni Agnelli.
Ştiu că toată această descrierea este neplăcută ochiului, dar aceasta este realitatea. Eu nu tind să critic pe nimeni. Fiecare are libertatea să-şi exprime personalitatea prin vestimentaţie, dar mă deranjează faptul că critică aceşti bărbaţi bine îmbrăcaţi, ceea ce ţine de cultura vestimentară şi ne tratează cu superioritate.
Am cunoscut cazuri în care, din pacate, aceştia sunt mult mai mulţi şi probabil de aceea au această putere şi convingere că ei sunt cei mai bărbaţi. Cunosc persoane care chiar dacă sunt puţine la număr se îmbracă foarte bine şi în ciuda personalităţi lor, tind să se menţină chiar dacă această generaţie îi cataloghează în multe feluri jignitoare. Poate, nu doar personalităţii puternice ei tind să se dezvolte în vestimentaţie ci şi a minţii deschise dispuşi să înveţe din ce în ce mai mult.
sursa:stilmasculin.ro
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu