Totalul afișărilor de pagină

luni, 29 august 2011

Studenţii pot primi pentru acţiuni de voluntariat credite consemnate în actele de studii

Studenţii vor putea participa la acţiuni de voluntariat, pentru care pot primi un număr de credite ce va fi consemnat în suplimentul la diploma de studii, potrivit proiectului Statutului Studentului.Proiectul Statutului Studentului a fost elaborat de Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului după discuţii cu reprezentanţi ai organizaţiilor studenţeşti, documentul fiind postat luni pe site-ul ministerului.
Statut cuprinde totalitatea drepturilor şi obligaţiilor studenţilor, care respectă principiile echităţii în educaţie, al participării studenţilor la viaţa academică prin structurile de reprezentare, al libertăţilor academice, al angajabilităţii şi al învăţământului centrat pe student.
Potrivit documentului, studenţiiau dreptul de a le fi recunoscute competenţele obţinute prin mijloace non formale sau formale, dobândite anterior sau în timpul programului de studii urmat.
Totodată, ei pot participa la acţiuni de voluntariat, pentru care pot primi un număr de credite ce va fi consemnat în suplimentul la diploma de studii.


sursa:mediafax.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu