Totalul afișărilor de pagină

luni, 29 august 2011

Eşti o victimă a modei?

Paris7
Ce înseamnă să fii o victimă a modei? O victimă a modei adoptă noile trenduri,cumpărând tot ceea ce dictează magazinele şi moda, fără a lua în considerare tipul său de corp,vârsta şi felul în care stau hainele pe el.
Revistele de modă și canalele de televiziune arată haine care sunt purtate de vedete şi manechini celebri. Multe din aceste articole sunt foarte scumpe şi majoritatea oamenilor nu şi le pot permite. Într-un final, aceştia ajung să reducă din cheltuieli pentru a-şi putea cumpăra acel articol şi a se transforma într-o reclamă ambulantă a mărcii respective.
Cum afli dacă eşti o victimă a modei?
1) Află câţi bani dai pe haine, evaluându-ţi ultimele cinci articole vestimentare achiziţionate.
2) Dacă trei sau mai multe articole sunt considerate a fi un must-have atunci eşti în pericol.
3) Examinează-ţi garderoba şi vezi dacă consideri mai mult de jumate din haine ca nefiind la modă conform surselor tale principale.
4) Întreabă-te, când îţi cumperi haine, dacă o faci pentru că îţi plac sau pentru că sunt la modă.
Dacă îţi plac toate hainele, atunci te felicit: nu eşti o victimă a modei! Dacă, însă, îţi cumperi haine doar pentru că sunt la modă trebuie neapărat să citești sfaturile de mai jos.
Nu purta niciodată mai mult de două articole la modă.
Nu te mai referi la hainele tale folosind numele designerului (tricoul Lacoste, blugii Diesel). E de ajuns să-i zici articolului pe nume.
Nu e nimic rău în a purta hainele designerilor celebri. Doar fii sigur că nu te ascunzi în spatele hainelor scumpe pentru a-ţi masca nesiguranţele.
Victimele modei se împart în trei categorii. Pe ultimul loc se află purtătorul de logo-uri mari care e fixat pe numărul de designeri cărora le face reclamă. Poziţia din mijloc este ocupată de tipul care se îmbracă din cap până-n picioare cu aceeaşi marcă. Primul clasat este tipul care poartă simultan tot ceea ce este la modă.
În ultima vreme, casele de modă au tratat bărbatul ca pe noua femeie. L-au încurajat să se joace cu diverse imprimeuri, mărimi şiaccesorii, dar cu toate astea, a ieşit un mare eşec.
Hainele ar trebui să ne completeze. Acest lucru va fi greu de obţinut dacă ne bazăm doar pe cele care sunt la modă. Dacă pe unii stau bine anumite haine, trebuie să ne gândim că acestea nu vor arăta neapărat bine şi pe noi. Uneori avem tendinţa să urmăm orbeşte ce zice moda şi să neglijăm ce ne arată oglinda.
Deorece nu este decis ce stă bine pe el, victima modei acceptă toate sfaturile celor din jur când vine vorba de îmbrăcăminte. Este probabil ca acesta să cumpere un sacou doar pentru că vânzătorul îi spune că e la modă fără să fie atent dacă i se potriveşte.
wallet-300x225De ce să plăteşti o căruţă de bani ca să arăţi ridicol? Având posibilitatea să-ţi cumperi haine scumpe, nu înseamnă că nu trebuie să gândeşti ce articole alegi. Profită de aceste mijloace pentru a-ţi crea o garderobă potrivită corpului şistilului de viaţă. Fiecare trebuie să-şi facă un buget în funcţie de posibilităţile financiare.
Poţi evita să devii o victimă a modei fiind tu însuţi. Îţi poţi dezvolta un stil dacă te simţi confortabil cu ceea ce porţi. Confortul nu se limitează la stil, mărime sau textură. E vorba despre cum te simţi purtând hainele pe tine.
Unii spun că nu există decizii greşite în modă. Simţul modei poate fi doar subiectiv în unele cazuri. La sfârşit poţi avea încredere doar în tipul din oglindă.
Întreabă-l pe acest tip din oglindă dacă ar ieşi aşa îmbrăcat la o întâlnire. Dacă raspunsul este nu, SCHIMBĂ-L.

sursa:stilmasculin.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu