Totalul afișărilor de pagină

luni, 29 august 2011

Cum să-ţi asortezi ţinuta după culoare



00090mAm scris în articolul precedent despre cum să îţi alegi culoarea în funcţie de ten, păr şi ochi. Ce ai zice dacă îţi mai spun un secret? Combinarea acestor informaţii îţi va da un farmec care va avea efect asupra persoanelor din jur şi, în acelaşi timp, îţi va îmbunătăţi stilul? Cum te-ai simţi dacă lumea îţi va face complimente despre felul în care eşti asortat? Peste tot sunt reclame cu bărbaţi în ţinute îndrăzneţe, dar ce îi face aşa puternici? De câte ori te-ai gândit la misterul din spatele ţinutelor sau tablourile care te duc cu gândul la o altă lume¬? De ce crezi că unii ies în evidenţă şi alţi sunt “invizibili”? Datorită CULORII. Ce iţi dă putere şi echilibru în ţinută? CULOAREA. Ce îţi sare în evindenţă când te uiţi la cei cu ţinute îndrăzneţe? CULOAREA.
Eu m-am gândit să-ţi spun despre importanţa culorii şi beneficiile acesteia.
Nu trebuie să ai o diplomă în coloristică pentru a alege culorile potrivite din ţinută. Felul în care îţi alegi culorile va crea o impresie pozitivă sau negativă.
Culorile sunt precum câinele şi pisica: pe de o parte, se înţeleg, pe de altă parte, se bat. Asortarea bună a culorilor te va ajuta să ai o imagine organizată şi profesională.
Cred că nouă ne este mai simplu când vine vorba de alegerea unei ţinutebusiness deoarece avem de ales între costume bleumarin sau gri şi cămăşi albastre sau albe. O modalitate de moment de a evita culorileneutre este dată de alegerea cravatei şi a batistei de buzunar.
Scopul acestui articol este ca la sfârşit să înveţi cum să combini haineledupă culori pentru a produce o ţinută plină de armonie. Armonia este ceva plăcut ochiului şi îi creează privitorului un sentiment al ordinii şi al balansului. Prin urmare, dacă o ţinută nu e armonioasă, aceasta este haotică şi plictisitoare.
Se spune că sunt mii de nuanţe în lume, dar totuşi bărbaţii se feresc de ele deoarece nu ştiu cum să le poarte.
Care crezi că e cea mai populară culoare? Eu aş spune că e negrul. Colegii mei, prieteni mei, majoritatea se îmbracă în negru. Tu cehaine ai purtat ieri, azi sau ce vei purta mâine? Ieşi pe stradă, în baruri, cluburi, restaurenate, discoteci. Ce culoare crezi că predonimă în toate aceste locuri?
Nu e rău să porţi negru, dar limitează folosirea lui. Exploraţi lumea culorii şi extindeţi-vă opţiunile pe care le aveţi în garderobă.
Cum orice informaţie trebuie procesată şi începută cu paşi mici, în acest sens voi începe cu paleta de culori.
Paleta de culori
color_wheel
Află cum să înveţi să asociezi culorilepentru a crea ţinuta. Mulţi poate ştiu teoria, dar nu ştiu să pună în practică informaţia.
CE ESTE CULOAREA?
Culoarea este un efect vizual care rezultă din abilitatea ochiului de a distinge diferite lungimi de undă sau frecvenţă de lumină.
Pentru a putea descrie o culoare ai nevoie de următoarele caracteristici ce sunt desemnate pentru a identifica calităţile acesteia.
1) Culoarea pură (de exemplu albastrul);
2) Gradul de luminozitate sau de închidere a culorii care este reprezentat prin umbre, tonuri şi nuanţe;
-tonuri: culoarea pură+ un pic de gri sau culoarea opusă va şterge din culoare-nuanţe :culoare pură + alb (va deschideculoarea)
-umbre:culoare pură + negru(va inchideculoarea)
3) Intensitatea (saturaţia) reprezintă gradul de puritate sau de putere a culorii pure sau cât de deschise sau şterse sunt culorile.
De exemplu, roşul are o intensitate puternică, dar dacă se adăugă o culoare închisă sau deschisă intensitatea acestuia va scade sau creşte.
Pe paleta de culori sunt trei culori primare. Acestea sunt albastrul, roşu şi galbenul.
Celelalte nuanţe se formează adăugând luminizitate sau întunecare culorilor primare.
Din orice combinaţie dintre două primare rezultă o culoare secundară:
Roşu+Albastru =>Violet
Albastru+ Galben => Verde
Galben + Roşu => Portocaliu
Adăugând acestora diferite nuanţe închise sau deschise vor crea de asemenea alte nuanţe.
Combinând o culoare secundară cu una primară vei obţine o culoare terţiară:
Roşu+Portocaliu=> Roşu-portocaliu
Galben+Verde=>Galben-verzui
Albastru+Verde=>Albastru-verzui
Raportul dintre culori
Dacă înţelegi culorile, te vei descurca în combinarea şi potrivirea acestora creând relaţii analoage, armonioase şi contrastante. Nu voi intra foarte mult în detalii pentru că ar fi mult mai de scris… Totuşi, aspectele următoare sunt esenţiale:
-Culorile în armonie sau analoage sunt acelea care sunt alăturate în paleta de culori. Acestea merg foarte bine împreună, dar dacă nuanţele sunt foarte apropiate între ele ţinuta va fi spălăcită. O ţinută armonioasă poate fi constituită din albastru simplu, albastru deschis şi cyan sau roşu, portocaliu şi galben. Galbenul este analog cu portocaliul şi verdele. Albastrul este analog cu verdele şi violetul. Analoagele merg bine între ele atunci când au aceleaşi nuanţe întunecate sau deschise.
-Culorile care se opun pe paletă se numesc complementare. Galbenul este opusul movului, verdele este opusul roşului, portocaliul este opusul albastrului etc.
-Culorile calde sunt roşu, portocaliul, galbenul şi sunt asociate focului şi soarelui. Ele transmit emoţii şi căldură, cu toate că hainele de această culoare te lărgesc din punct de vedere optic. Aceste culori sunt recomdandate celor slăbuţi.
-Culorile reci (verdele, albastrul, violetul) sunt asociate apei şi cerului. Sunt culori calme, relaxante şi modeste.
-Culori neutre sunt albul, negrul, griul, maroul şi bronzul. Acestea merg bine împreună, dar şi cu orice altă culoare. Pentru a obţine oculoare neutră trebuie să combini toate cele trei culori primare sau una primară cu una secundară. Avantajul culorilor neutre este de a atrage atenţia asupra altori culori sau de a le stinge pe cele puternice.
Combină o pereche de pantaloni kaki, o cămaşă albă şi o vestă de lână pentru a crea o ţinută din culori neutre. În acest sens culorile neutre combinate dau o ţinută sofisticată, dar nu şi dinamică.
Pentru a-ţi da seama ce culori ţi se potrivesc, stai în faţa oglinzii şi poartă alternativ albastrul şi roşul. Dacă îţi stă bine în albastru atunci rezultă că eşti o persoană rece, iar dacă îţi vine bine roşul eşti o persoană caldă.
Combină două culori calde cu una rece sau două reci cu un caldă pentru a fi în armonie cu ţinuta.
Exemplu : costum bleumarin, cămaşa albastru deschis şi o cravată roşie sau un tricou polo galben, cardigan ruginiu şi jeanşi de culoare albastră.
1)Nasturii hainelor sunt făcuţi dintr-o varietate mare de culori. Asortează-ţi pantalonii cu nasturi de la jachetă şi vei crea o ţinută de invidiat.
2)Gândeşte-te în contraste, combină un element deschis cu două închise sau unul închis cu două elemente deschise:un blazer de culoarea cărbunelui cu o cămaşă albă şi cravată slim roşie sau un costum de culoarea bronzului cu cămaşă albă şi o cravată verde.
3)Culorile analoage merg bine împreună, dar fii sigur că sunt la fel de închise sau deschise la culoare.
4)Nu purta mai mult de trei culori simultan.
5)Vrei să porţi ţinute monocromatice? Nicio problemă. Este una dintre cea mai sigure ţinute, dar piesele vestimentare trebuie să fie de nuanţe diferite.
De exemplu: îţi place culoarea gri. Mergi pe o pereche pe pantaloni între gri şi negru, cămaşă gri deschis, cardigan sau vestă gri închis şi o pereche de pantofi gri închis spre negru. Sau vrei să porţi albastru. Prin urmare, ai nevoie de următoarele: costum bleumarin, cămaşă albastru deschis, cravată albastru închis, batistă de buzunar normală. Pentru ca ţinuta să aibe contrast mai puternic mergi pe diferite texturi şi modele. O parte din piese trebuie să fie fine, altele texturate. Unele cu model şi altele simple.
6)Poartă culorile în funcţie de complexitatea pielii, a părului şi a ochilor. Află mai multe despre aceasta aici.
7)Nu te hazarda să porţi mai multe culori deodată; vrei arăta prea încărcat. O singură piesă colorată este de ajuns. Un accesoriu colorat, un cardigan peste un polo, o cămaşa vor fi de ajuns.
8)Evită pantaloni coloraţii şi poartă doar pantaloni maro, negri, albi, gri, albaştri. Alţi pantaloni, de culoare galbenă sau fucsia, poartă-i pe riscul tău. Orice ţinută se bazează pe o fundaţie. Dacă aceasta e greşită, toată ţinuta va fi nereuşită. Pentru a evita acest colaps poartă doar pantaloni de culori neutre.
9)Cu cît un material este mai colorat cu atât acesta trebuie să fie mai de calitate. Cu alte cuvinte, o piesă vestimentară ieftină va arăta de trei ori mai ieftină.
10)Dacă vrei să pari slab foloseşte-te de culorile deschise pentru accente. Poartă o cravată roşie sau galbenă la un costum de culoarea bleumarin sau gri pentru a atrage atenţia asupra feţei.
11)Culorile închise sunt considerate mai formale decât cele deschise. Limitează cantitatea de culoarea pe care vrei să o porţi deoarece culorile aprinse în cantităţi mari devin obositoare.
12)Vrei să-ţi măreşti umerii şi să-ţi micşorezi coapsele? Poartă o haină sau un tricou colorat şi pantaloni negri.
13)Bărbaţii bruneţi cu un ten închis arată bine în culori deschise şi bogate.
14)Unele culori sunt mai potrivite pentru un sezon decât altele, în consecinţă galbenul este asociat verii, iar ruginiul, maroul, verdele şi burgundy toamnei.
untitled
Cam atât deocamdată despre culori. Vor mai fi şi alte subiecte asemănătoare şi continuări pe acestă temă.
Ia în calcul aceste aspecte de fiecare dată când te îmbraci şi formează-ţi ochiul pentru asortarea culorilor începând de azi.
Data viitoare când iţi cauţi haine pentru tine nu o mai lasă pe prietena ta să ţi le aleagă. Mă îngrozesc de fiecare dată când văd această scenă. Fii bărbat şi impresioneaz-o de faptul că te descurci singur să-ţi alegi o cravată sau orice alt articol vestimentar.

sursa:stilmasculin.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu