Totalul afișărilor de pagină

luni, 29 august 2011

Iată care vor fi noile ajutoare la căldură!


Ministerul Muncii a făcut publice, ieri, noile condiţii de acordare a ajutoarelor pentru încălzire. Deşi plafonul pentru care se vor da acestea va fi majorat, facturile pe care le vom achita la iarnă vor fi cu “surprize”, pentru că subvenţiile se aplică la un preţ al energiei termice cu mult mai mare decât anul trecut.

Potrivit proiectului de Ordonanţă de Urgenţă privind măsurile de protecţie socială în sezonul rece, românii săraci care utilizează pentru încălzirea locuinţei energie termică furnizată în sistem centralizat vor beneficia de ajutor lunar acordat din bugetul de stat, în situaţia în care venitul net mediu lunar pe membru de familie e de până la 786 de lei, în cazul familiilor, şi de 1.082 de lei, în cazul persoanelor singure.
Rezolvarea problemelor financiare ale persoanelor cu posibilităţi materiale reduse va fi lăsată la cheremul autorităţilor locale, întrucât primăriile nu mai sunt obligate să acorde subvenţii, ca până acum.
Sărăcia începe de la 786 de lei în jos
Compensările acordate de la bugetul de stat merg de la 90%, în cazul veniturilor pe membru de familie de până la 155 de lei, şi până la 5%, dacă e cuprins între 615,1 şi 786 de lei.

«Până acum subvenţia se aplica nediferenţiat»

Potrivit premierului Emil Boc, odată cu aplicarea noii legislaţii, persoanele cu venituri mari nu vor mai beneficia de ajutoare la încălzire din partea statului. “Guvernul a decis ca ajutoarele la încălzire să meargă la cei care au cu adevărat nevoie. Până acum, subvenţia era la combustibil (n.r.- se regăsea direct în preţul energiei termice) şi se aplica nediferenţiat şi la unul care avea o sută de milioane de euro sau la cineva care avea pensia mică”, a declarat Boc.


Mai mult: Iată care vor fi noile ajutoare la căldură! - Ştiri interne | Libertatea.ro 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu