Totalul afișărilor de pagină

luni, 29 august 2011

Bursele din Asia au crescut. Investitorii au reacţionat pozitiv la discursul lui Bernanke

Bursele din Asia au crescut luni, iar indicele Nikkei al bursei de la Tokyo a închis în urcare cu 0,6%, după ce preşedintele Federal Reserve, Ben Bernanke, a ridicat aşteptările investitorilor privind o nouă rundă de măsuri de stimulare a economiei SUA.


Într-un discurs mult-aşteptat susţinut vineri la Jackson Hole, Wyoming, Bernanke nu a prezentat măsuri concrete de revigorare a creşterii economice din Statele Unite, însă retorica sa a indicat că inflaţia este stabilă la un nivel redus, iar banca centrală este pregătită să intervină pentru sprijinirea economiei şi crearea de locuri de muncă.
Piaţa de la Tokyo a închis uşor sub maximele şedinţei, după ce ministrul Finanţelor, Yoshishiko Noda, văzut drept un conservator din punct de vedere fiscal, a câştigat votul din partid pentru a deveni următorul premier al Japoniei.
Indicele blue-chip Nikkei a crescut cu 0,6%, iar indicele general Topix a avansat cu 0,4%.
Indicele MSCI al burselor asiatice din afara Japoniei a urcat luni cu 2,2%, sprijinit de industria materiilor prime şi enerige.
Creşterile din Asia au fost susţinute şi de aprecierea preţurilor futures pe acţiuni listate la New York, după ce uraganul Irene a fost retrogradat la furtună tropicală şi a cauzat mai puţine pagube oraşului New York decât se estima.
În continuare, investitorii vor urmări datele din SUA privind numărul locurilor de muncă din economie, care vor fi prezentate vineri.
Pe pieţele valutare, dolarul a fost împins în jos de temerile privind şomajul ridicat din SUA şi posibilitatea unor noi măsuri monetare de stimulare economică sub forma unor infuzii de lichiditate.
Indicele dolarului, care măsoară performanţele monedei americane în raport cu un coş de valute de referinţă, a coborât la 73,755, de la vârful de 74,464 atins vineri.
Faţă de yen, dolarul a coborât la 76,69 yeni, de la 77,69 yeni.
Dolarul s-a apreciat însă faţă de francul elveţian, care s-a depreciat puternic după ce grupul elveţian UBS a avertizat vineri că ar putea percepe un comision pe depozitele clienţilor, pentru a-i descuraja de la folosirea conturilor pentru a strânge "monedă sigură" din cauza volatilităţii de pe pieţe. Francul s-a apreciat puternic în ultimii trei ani, cu creşteri puternice în ultimele patru săptămâni, deoarece este perceput ca un activ sigur în perioade de turbulenţe economice şi financiare.
Preţul petrolului a coborât luni sub 111 dolari pe baril pentru varianta Brent, după ce rafinăriile şi terminalele petroliere de pe costa de est a SUA au trecut cu bine de uraganul Irene.
Preţul aurului a coborât cu 0,5%, la 1.821,99 dolari pe uncie, după ce a crescut în şedinţa anterioară cu peste 3%.

sursa:mediafax.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu