Totalul afișărilor de pagină

luni, 29 august 2011

Romanilor nu le e bine pentru ca isi plang de mila

In studiul Gallup se sustine ca doar 16% dintre romani se declara fericiti, procentul fiind identic si pentru vietnamezi. Putini fericiti sunt si printre cetatenii din Uzbekistan (14%), Libia (14%), Somalia, (13%), Irak (13%) si Bangladesh (13%). In opinia reprezentantilor Gallup, principala cauza a nefericirii romanilor ar fi saracia. La polul opus se situeaza, asa cum era de asteptat, statele nordice din Europa, printre care Danemarca si Suedia, dar si Canada, tari in care peste 

Un top realizat la nivel mondial arata ca romanii se numara printre cei mai nefericiti oameni de pe Terra. Statisticienii de la The Gallup sustin ca motivul principal l-ar constitui lipsa banilor, in vreme ce psihologii romani sustin ca, de fapt, in loc sa-si caute fericirea, concetatenii nostri sunt agresivi si isi plang de mila.



70% dintre locuitori se declara fericiti.

Psihologii romani au gasit si alte motive pentru nefericirea romanilor. "In loc sa ne concentram sa fim fericiti, noi ne plangem de mila. Nu avem demnitatea propriei persoane, devenim agresivi. Noi, romanii, nu apreciem lucrurile bune, pozitive", ne-a spus psihoterapeutul Lena Rusti. 
Seful Sectiei de Psihiatrie din cadrul Spitalului Universitar Bucuresti, prof. dr. Florin Tudose, sustine ca si statele mai fericite au problemele lor. "Tarile nordice sunt mult mai dezvoltate economic decat Romania, iar locuitorii lor au un nivel de trai mai bun decat al nostru, dar au o rata a suicidului cu mult peste noi", a precizat Tudose. 


"Romanii se simt superiori facand lucruri ilegale" Lena Rusti

Pierdem foarte mult timp gandindu-ne la lucruri care atrag nervi in loc sa cautam solutii pentru a fi fericiti. Aceasta este concluzia la care au ajuns psihoterapeutii dupa zeci de ani de lucru cu mintile obosite de griji ale romanilor. "In loc sa ne concentram sa fim fericiti, noi ne plangem de mila si sustinem nedreptatile. Noi nu avem demnitatea propriei persoane, intram in relatii in mod abuziv si devenim agresivi. Spre deosebire de alte popoare, noi, romanii, nu apreciem ce se intampla bun. Cei care se declara fericiti traiesc intr-o societate in care regulile sociale sunt foarte clare si se respecta intocmai. Noi ne simtim superiori facand lucruri ilegale, care creeaza multa tensiune si nefericire", spune psihoterapeutul Lena Rusti. 








"Nu cred in acest top. Nimeni nu stie ce este fericirea" Psihiatrul Florin Tudose

Prof. dr. Florin Tudose, seful Sectiei de Psihiatrie din cadrul Spitalului Universitar Bucuresti, nu are incredere in studiul realizat de The Gallup. "Cum poti sa faci un studiu de acest gen cand nimeni nu stie ce inseamna, de fapt, fericirea. Sa nu credem vreodata ca banii au legatura cu fericirea. Tarile nordice de exemplu, care sunt mult mai dezvoltate decat Romania din punct de vedere economic, iar locuitorii lor au un nivel de trai mai bun decat al nostru, au o rata a suicidului cu mult peste tara noastra. Cum se face ca unele popoare stau afara sub cerul liber si sunt fericite, iar altii care traiesc in lux sunt nemultumiti. Avem si noi atatea cazuri de oameni bogati care numai fericiti nu sunt." 








Bani aruncati pe tigari si bautura

Desi se pare ca romanii sunt nefericiti din cauza lipsei banilor, ei cheltuie mult pe vicii. Potrivit statisticii oficiale, o familie cu un venit lunar de 2.500 de lei cheltuie minimum 170 de lei pe luna pentru bauturi alcoolice si tigari, iar pentru educatie si produse de igiena doar cate 20 de lei. 





sursa:cancan.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu