Totalul afișărilor de pagină

duminică, 11 septembrie 2011

Cele mai bizare legi din lume

Fiecare tara are legile ei si chiar daca unele sunt ciudate, ele trebuie respectate pentru ca, in unele cazuri, nerespectarea lor duce la inchisoare pe viata sau la amenzi foarte mari.



Sss! Nu dezvalui rezultatele alegerilor

Sss! Nu dezvalui rezultatele alegerilor
sxc.hu
In Canada este ilegal sa postezi pe site-urile de socializare, Facebook si Twitter, rezultatele unor alegeri, inainte ca acestea sa fie anuntate prin exit-poll.

Daca incalci aceasta lege, statul te fac bun de plata si te "usureaza" de 25 de mii de dolari. Daca nu dispui de aceasta suma atunci vei sta dupa gratii timp de cinci ani, scrie factroom.ru.




Sa dam pe fata protestele!

Sa dam pe fata protestele!
sxc.hu
Daca iti place sa porti masti, nu te sfatuim sa te muti in Danemarca. Aici poti fi arestat pe strada daca porti masca in locurile publice. 


Aceasta masura a fost luata pentru ca autoritatile sa identifice cetatetii care iau parte la protestele stradale neautorizate.




Triasca regele!

Triasca regele!
Wiki Commons
Daca la noi se pot face bancuri pe seama lui Basescu sau a altor oameni aflati al putere, in Thailanda, ironizarea regelui sau batjocorirea fotografiei lui se pedepseste cu 15 ani de inchisoare.

  • Totodata, thailandezii nu au voie sa paraseasca locuinta fara a purta lenjerie intima. 



Ai grija la semafor

Ai grija la semafor
sxc.hu
In atentia soferilor: in statul Kansas din SUA, nu ai voie sa pleci in viteza la ivirea culorii verzi a semaforului. Daca, la demaraj, cauciucurile lasa urme pe asfalt, soferul poate fi condamnat la 30 zile de inchisoare.

  • Tot in SUA, dar de data aceasta in Iowa, este interzis prin lege sa te saruti mai mult de cinci minute iar in in Willowdale, Oregon, barbatul are dreptul legal de a injura in timp ce face sex cu sotia sa, scrie garbo.ro.



Nu ghici in carti daca nu ai har!


Nu ghici in carti daca nu ai har!
sxc.hu
In Malawi, persoanele "care pretind ca sunt prezicatori, care tulbura linistea in cimitire sau care aduc ofensa decentei femeilor" merg la inchisoare.








Nu parcati pe locurile rezervate persoanelor cu 

handicap!

Nu parcati pe locurile rezervate persoanelor cu handicap!
sxc.hu
Daca in alte tari se perecep amenzi pentru incalcarea acestei legi, in 2006, in Carolina de Sud, un tanar care parcase pe locul rezervat persoanelor cu handicap a fost condamnat sa poarte un tricou imprimat cu textul: "nu sunt invalid, dar am ocupat abuziv locul acestora".







Dependenta de internet se pedepseste

Dependenta de internet se pedepseste
sxc.hu
Pana de curand, in provincia Shandun din China, persoanele care navigau zilnic pe internet erau supuse unui tratament de "dezintoxicare" prin electrosocuri. Ministerul Sanatatii a anulat aceasta lege in iunie 2009.





Pedespe, pedepse, pedepse...

Pedespe, pedepse, pedepse...
sxc.hu
Avand in vedere numarul mare de sanctiuni din Singapore, ne-am rezumat doar la doua exemple.

Persoanele care urca in autobuz cu fructe urat mirositoare sunt amendate cu 3.500 de dolari, iar persoanele care nu-si schimba la timp actul de identitate sunt batute cu nuiele din rattan si muiate in apa.



Croitorii cei vestiti

Croitorii cei vestiti
sxc.hu
In Afganistan, croitorii nu au voie sa ia masuri clientelor. Daca totusi ignora acest aspect sunt pedepsiti cu inchisoarea.

Tot in aceasta tara a fost interzis lacul de unghii iar femeile care isi fac unghiile cu oja risca sa-si piarda degetele.




Frauda sau mita iti poate scurta zilele

Frauda sau mita iti poate scurta zilele
sxc.hu
In China, frauda, mita sau abuzul in serviciu  se pedepseste cu condamnarea la moarte.

In 2007, un director care escrocase un numar mare de investitori, de pe urma carora castigase 390 milioane de dolari, a fost condamnat la moarte si executat. 




Alte legi ciudate

Alte legi ciudate
sxc.hu
Tot din capitolul legi stupide care au facut inconjurul lumii face parte si Franata care a interzis cetatenilor sa-si numeasca porcul Napoleon.
  • In Arkansas, barbatului ii este permis sa-si loveasca sotia o data pe luna. Executarea gestului de doua ori pe luna este insa echivalenta cu inchisoarea.
  • In Florida, femeile nemaritate nu au voie sa sara cu parasuta in zilele de duminica. In caz ca sunt prinse, fac puscarie, scrie incont.ro.
  • La un moment dat, Elvetia interzicea folosirea toaletei dupa ora 10 seara, mai exact trasul apei, pentru a nu deranja vecinii cu zgomotul produs.
  • Si pentru a introduce si Romania in topul nostru, descopera.ro aminteste ca in anul 1935, guvernul Romaniei din acele timpuri a introdus o lege prin care personajul de desene animate, Mickey Mouse a fost interzis pe motiv ca era atat de urat desenat incat speria copiii mici.
  • Un alt personaj Disney care "a avut probleme cu legea" este Donald Duck. Simpaticul ratoi a fost interzis prin lege in Finlanda pentru ca  nu purta pantaloni lung

sursa:9am.ro







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu