Totalul afișărilor de pagină

duminică, 11 septembrie 2011

TOP 6 Mituri legate de Egiptul Antic

Mituri legate de Egiptul Antic

Egiptul Antic reprezinta o perioada de glorie din istoria omenirii. Chiar daca aceasta 
civilizatie a trait cu mai bine de 2000 de ani inaintea noastra a reusit sa lase in urma foarte multe dovezi, multe dintre acestea fiind gresit interpretate. Vezi mai jos cateva exemple destul de surprinzatoare.



Cleopatara era o frumusete
Inca de la Shakespeare si pana la regizorul Joseph L. Mankiewicz, cel care a creat stereotipul modern al Cleopatrei, folosindu-se de frumusetea inegalabila a actritei Liz Taylor in filmul Cleopatra din 1963, “imaginea” uneia dintre cele mai puternice femei din istoria lumii a fost in premanenta echivalentul frumusetii.
In realitate istoricii tind sa-i contrazica pe cei care sustin ca faimoasa regina a Egiptului era atat de frumoasa. Argumentul arhelogilor este sustinut de majoritatea monedelor descoperite in Egipt, batute cu chipul Cleopatrei, chip care nu este deloc atat de feminin si frumos pe cat se sutine ca este.
Mai mult, in urma sapaturilor din jurul piramidelor s-au descoperit foarte multe fragmente din ceramica, datate din perioada Cleopatrei, decorate cu un chip deloc atragator.
Egiptenii venerau moartea
Este foarte usor sa tragem concluzia ca egiptenii venerau moartea. Cu atatea povesti despre mumii si experimente pentru a conserva corpurile celor decedati se poate interpreta ca egiptenii erau obsedati de cultul mortii.
In realitatea egiptenii venerau viata. Mumificarea reprezenta o forma de glorificare a celui mort, o incercare de a-l pastra printre cei vii.
Extraterestrii
Am citit foarte multe interpretari ale culturii egiptene si trebuie sa recunosc ca in foarte multe cazuri intreaga civilizatie egipteana este intr-un fel acuzata de “practici necurate”, de colaborare cu extraterestrii.
Daca la inceput am fost tentat sa cred ca este o teorie plauzibila, in realitate am inteles ca oamenii incearca sa-si explice anumite lucruri pe care nu le inteleg apeland la o solutie simpla: divinitatea sau o “entitate” superioara.
Daca stai sa analizezi , cultura egipteana se bazeaza pe foarte multa matematica, iar faptul ca au reusit sa construiasca niste monumente unice este doar dovada faptului ca pana la un moment dat nimeni nu a mai gandit in felul respectiv.
“Am descoperit cultura egipteana”
Foarte multi arheologi sustin ca au descoperit cam tot ce se putea despre cultura egipteana. O afirmatie destul de curajoasa tinand cont ca saptamanal se tot descopera “lucruri” in Valea regilor care extind din ce in ce mai mult puzzle-ul acestei culturi incredibile.
“Blestemul Faraonilor”
Toata lumea a auzit de blestemul faraonilor, ba chiar anumiti arheologi chiar au murit dupa ce si-au permis sa calce locul de veci ai regilor din Egipt, intarind astfel si mai mult acest mit.
Realitatea este ca mormintele faraonilor erau construite ermetic. Astfel, majoritatea bacteriilor au ramas in interior timp de mai bine de 2000 de ani. Hotii sau primii arheologi au ignorat toate aceste aspecte si foarte multi s-au contaminat fiind rapusi de “boli inexplicabile”. Practic nu exista niciun blestem.
“Sclavii au construit Piramidele”
Total gresit. Tinand cont de ruinele satelor descoperite in apropierea piramidelor nu sclavii au muncit la faimoasele constructii, ci muncitori si ingineri special angajati pentru aceste lucrari. Exista totusi cateva dovezi care indica folosirea sclavilor la muncile grele, dar, concret, nu acestia au construit piramidele ci muncitorii calificati.


sursa:yuppy.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu