Totalul afișărilor de pagină

duminică, 11 septembrie 2011

Papa: "Tragedia din 2001, agravată pentru că autorii au afirmat că acţionează în numele lui Dumnezeu"


Papa Benedict al XVI-lea a afirmat sâmbătă că atentatele de la 11 septembrie au fost "cu atât mai grave cu cât autorii lor au afirmat că acţionează în numele Domnului", într-o scrisoare adresată arhipeiscopului de New York cu ocazia comemorării a zece ani de la această tragedie.

456623 papabenedict
"În această zi, gândurile mele se îndreaptă către evenimentele sumbre din 11 septembrie 2001, când s-au pierdut atâtea vieţi nevinovate"
, scrie Papa în acest mesaj, adresat în engleză monseniorului Timothy Michael Dolan, care este şi preşedintele confederaţiei episcopilor americani.
"Tragedia de la 11 septembrie este cu atât mai gravă cu cât autorii săi au declarat că au acţionat în numele Domnului", deplânge Benedict al XVI-lea, pentru care "nicio circumstanţă nu poate justifica actele de terorism".
"Fiecare viaţă umană este preţioasă în ochii lui Dumnezeu şi nu trebuie scutit niciun efort pentru a promova în lume un respet real faţă de drepturile şi demnitatea indivizilor şi popoarelor", scrie Papa, care se roagă pentru ca "un angajament mai ferm pentru mai multă dreptate şi solidaritate să ajute lumea să se debaraseze de pedepsele care conduc adeseori la violenţă".
Benedict al XVI-lea aduce, de asemenea, un omagiu poporului american pentru "curajul şi generozitatea sa" în timpul operaţiunilor de salvare, precum şi pentru "capacitatea sa de a regăsi speranţa şi încrederea".


sursa:cancan.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu