Totalul afișărilor de pagină

duminică, 11 septembrie 2011

Uite cum îţi strici sănătatea încercând să te faci mai frumoasă! Cele mai tari secrete ale specialiştilor din industria cosmeticii


Specialişti din toate domeniile cosmeticii s-au adunat şi "au tunat". Multe femei îşi cosmetizează părul, tenul, unghiile acasă, după metode auzite de la bunica sau de la prietene. Problema este că economia de bani pe care credeţi că o faceţi atunci când apelaţi la produse din magazine de cartier, se va duce pe tratamente profesionale pentru combaterea afecţiunilor dobândite. Andrei, Brigitta, Alexandra şi Geanina, toţi de la Vanda Salon (www.vandaline.ro), ne spun ce pericole se ascund în spatele metodelor "home made" de înfrumuseţare.

x
Hairstyle:
*Care este diferenţa între vopsitul de acasă şi cel de la salon?
andrei
ANDREI: Doamnele care se vopsesc acasă se lovesc de probleme precum: căderea părului, alergii, piele pătată de vopsea. Aceste reacţii sunt des întâlnite, deoarece diferenţa dintre un produs profesional şi cel din comerţ este făcută de chimiştii din spatele produsului şi de ingredientele naturale pe care le conţine. Vopselurile profesionale conţin concentraţii foarte mari de proteine, lipide, minerale, vitamine, extracte din Monoi de Tahiti, extracte din caşmir, de orhidee, ulei de jojoba, vitaminele E, F , pantenol etc., iar cele de pe piaţa largă, nu.
*Dacă nu avem bani de mers la salon, ce produse de vopsit sunt bune şi inofensive pentru părul nostru?
x brigitta coafor
BRIGITTA: Pot să răspund cu altă întrebare: Dacă nu avem bani să mergem la stomatolog, cât de bine este să ne tratăm singure cariile? Mergem pe premise precum "lasă, o să crească la loc", dar căderea părului este un proces greu de oprit. Puteţi observa singure că, vopsindu-l în mod repetat acasă, părul este mai uscat, casant, deshidratat, iar culoarea obţinută nu este una de durată. Ca să le punem în balanţă, vopsind părul acasă, economia de bani nu este una substanţială, ci mai degrabă inexistentă, deoarece culoarea va avea o nuanţă ştearsă, va dura maximum patru săptămâni şi se sacrifică sănătatea părului.
*Care este raportul dintre calitatea şi preţul unui produs profesional şi a celui de uz comun?
BRIGITTA: Diferenţa începe chiar de la simpla denumire: "profesional" şi "uz comun". Produsele de uz comun sunt concepute în scop comercial (cantitate înainte de calitate), iar produsele profesionale se axează pe diferite probleme, având rolul de a repara, într-un termen scurt, firul de păr. 
ANDREI: Raportul calitate-preţ tinde să fie favorabil produselor profesionale, care pot fi achiziţionate din salon şi folosite acasă.
*Vopsitul părului în timpul sarcinii este periculos?
BRIGITTA: Cu ani în urmă, vopseaua de păr conţinea chimicale care ar fi putut cauza pierderea sarcinii. Acum vopselurile de păr nu mai sunt periculoase, fiindcă nu mai conţin acele substanţe.
*De ce fel de produse avem nevoie pentru un păr sănătos? 
ANDREI: Pentru a menţine sănătatea lui, în primul rând, trebuie să mergem la un profesionist care să facă o analiză a firului de păr, a structurii sale şi, în funcţie de starea lui, vor fi recomandate produsele adecvate. Pentru acasă este bine să avem un şampon şi o mască potrivite tipului de păr, precum şi un produs care nu necesită clătire (ulei de păr) şi care oferă o protecţie împotriva poluării şi razelor UV.
*Există şanse să favorizăm apariţia prematură a firelor albe prin utilizarea produselor cosmetice de păr din comerţ?
BRIGITTA: Părul albeşte din cauza factorilor genetici. La asta se adaugă stresul, insomnia, alimentaţia necorespunzătoare, şocurile emoţionale, tulburările metabolice, disfuncţiile hormonale, înaintarea în vârstă. Unele celule produc o cantitate rezonabilă de peroxid de hidrogen, iar odată cu înaintarea în vârstă cantitatea secretată creşte. Această substanţă, cunoscută mai ales sub denumirea de apă oxigenată (H202), este folosită în concentraţii mici în produsele din saloanele de coafură pentru decolorarea părului, de unde şi deducţia eronată că produsele cosmetice de păr pot fi cauza albirii firelor.

Cosmetica:
Cum trataţi acneea?
alexandra
ALEXANDRA: Acneea moderată şi severă impun pe lângă tratament cosmetic şi un tratament medicamentos, prescris de specialist. Produsele din comerţ sunt mai mult pentru igienizare decât pentru tratare.
Dar ce facem şi cu celulita?
ALEXANDRA: Rar mai întâlnim femei care nu au celulită. Sedentarismul este doar una dintre cauzele minore care pot duce la apariţia ei. "Coaja de portocală" se moşteneşte! Dacă mama are celulită, ai toate şansele să te pricopseşti şi tu cu ea. Pentru estomparea, reducerea sau prevenirea celulitei trebuie să bem minim 2l de apă pe zi, să consumăm multe banane, să evităm dulciurile şi să masăm zonele cu probleme. Orele pierdute în sala de fitness nu te vor scăpa de aspectul neplăcut al celulitei dacă nu ai grijă şi ce mănânci.

Manichiura şi pedichiura:
Tuturor ni s-a întâmplat să ne trezim cu colţuri dureroase, intrate în carne. Cum se pot evita?
geani
GEANINA: Pentru a evita probleme colţurilor crescute în carne, unghia trebuie tăiată corect încă din copilărie. Se recomandă persoanelor care au unghia încarnată să apeleze la un specialist şi să poarte protecţie de gel sau acril câteva luni, până la creşterea corectă a acesteia.


















sursa:cancan.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu