Totalul afișărilor de pagină

duminică, 11 septembrie 2011

Universitatea Cambridge, cea mai bună din lume


Potrivit celui mai recent studiu realizat de QS World University Ranking, cea mai bună universitate din lume este şi în 2011 Cambridge, poziţie obţinută pentru al doilea an consecutiv.
Mândria elevilor si profesorilor de aici este cu atat mai mare cu cut rivalii traditionali, cei de la Universitatea Oxford, se clasează abia pe poziţia a cincea a acestui top.

În clasamentul intocmit de QS World University Rankings care are ca şi cirterii nivelul cercetării desfăşurate în universităţi, standardele tehnice, gradul în care absolvenţii sunt angajaţi, rezultatele internaţionale, sondaje făcute în rândul universitarilor şi angajatorilor, celelalte două poziţii ale podiumului sunt ocupate, în ordine, de Universitatea Harvard, lider până în urmă cu doi ani, şi Massachusetts Institute of Technology, o universitatea cu profil tehnic, particulară, din Boston, SUA.

Pe locul al patrulea în clasamentul unniversităţilor de elită din întreaga lume se situează Universitatea Yale, în timp ce locurile de la 6 la 10 au fost acordate, cu mici diferenţe, următoarelor instituţii de învăţământ superior: 6. Imperial College London, 7. University College London, 8. Universitatea din Chicago, 9. Universitatea din Pennsylvania, 10. Columbia University. De remarcat, ca in top 10 al celor mai bune 300 de universităţi din lume se regăsesc doar şcoli din SUA sau Marea Britanie, primele două ale universităţi din alte ţări în clasificarea celor de la QS World University Ranking fiind McGill University, din Canada, pe locul al 17 şi ETH Zurich (Swiss Federal Institute of Technology), pe locul 18.


sursa: Libertatea.ro 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu