Totalul afișărilor de pagină

duminică, 11 septembrie 2011

Va fi un cutremur mai mare de 4 grade, în noiembrie? - AUDIO


Victorin Toader, de la Institutul de Seismologie Aplicată, a anunţat cutremurul de joi cu câteva zile înainte
Ne cam sperie cutremurele din Vrancea, chiar dacă sunt mici, pentru că se produc din ce în ce mai des. Specialiştii spun că se acumulase o energie mai mare, dar s-a „descărcat” la cutremurul de 4,4, de joi, 88 de secunde.
De opt ori s-a mişcat pâmântul în această lună, în zona Vrancea, de trei ori în Transilvania şi o dată în Banat.
Specialiştii spun că Falia Indo-Australiană, care se întâlneşte cu cea Africană în zona noastră, este foarte activă şi că au fost seisme dese din Olanda, prin Balcani, Marea Neagră, până în vestul Turciei. Au fost cutremure mai mari şi mai dese decât media lunară, iar seismologul Victorin Toader, de la Institutul de Seismologie Aplicată, spunea săptămâna trecută că în Vrancea urmează un cutremur de magnitudine 4,5 -4,8 pe scara Richter.
Într-adevăr, joi, a avut loc acest seism, de 4,4, în zona Vrancea, care a durat doar 88 de secunde, dar s-a simţit până în Capitală.
Uite cum arată înregistrarea cutremurului de joi, la cele şapte staţii ale Institutului de Seismologie Aplicată
„Au fost mai multe seisme în această perioadă: în Creta, în Italia, până şi în Olanda. Aşteptam să se producă unul mai mare, de 4,5 -4,8, pentru că se acumulase energie, după o pauză mai lungă, din luna iulie.În luna noiembrie sau începutul anului următor, ar putea să se mai producă un cutremur mai mare, pentru că activitatea devine mai intensă în acea perioadă”, ne-a explicat Victorin Toader, cel care a anunţat cutremurul de joi.
 Ascultă aici sunetul seismului de 4,4, din 8 septembrie, care a durat 88 de secunde.
SURSA:CLICK.RO


video:

















































































































































Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu